מינון פעילות ספורטיבית בהתחשב בגיל

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

08/01/2011 | 22:09 | מאת: בועז

שלום רב אני בן 53 מקיים פעילות ספורטיבית קבועה הכוללת 3 פעמים בשבוע ריצה על מכשיר כושר למרחק 9 ק"מ במהירות 9-10 קמ"ש ו 3 פעמים בשבוע נוספות אני מקיים אימון משקלות אינטנסיבי בחדר כושר למשך כשעה ורבע.בדיקה רפואית כוללת שבצעתי לאחרונה כולל א.ק.ג. במאמץ הראתה תוצאות תקינות. הסגנון ועצימות הפעילות לא השתנו אצלי שנים רבות ואני נהנה מהעובדה שאני בכושר גבוה. חברים בגילי אומרים לי שהזמן לא עומד מלכת ושעלי להתחשב בעובדה שאני כבר לא צעיר ועלי להוריד את עומס הפעילות הספורטיבית ולהתאימה לגילי כדי להימנע "מהפתעות". אני זקוק להבהרה מקצועית ומפורטת - האם אני יכול להמשיך במינון והעצימות הנוכחית? תודה

10/01/2011 | 00:16 | מאת: ד"ר אברהם כץ

אימונים כמו שאתה מתאר משפרים סיבולת לב ריאה ומשפרים את תפקוד המערכות השונות בגוף . מיותר לציין את התפקיד שפעילות גופנית ממלאת במניעת מחלות כרוניות שונות ומחלות קשות למיניהן . המשך כך ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך