דופק

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

05/02/2009 | 16:07 | מאת: פיליפ

רציתי לדעת איך לחשב את הדופק הנכון בזמן פעילות ספורטיבית ומה התווך הנכון ואורך האימון הנכון תודה

07/02/2009 | 23:45 | מאת: ד"ר אברהם כץ

הדופק המירבי שעד אליו הלב יכול להגיע שונה מאחד לשני ותלוי בגיל . על מנת שיהיה מכנה משותף לכולם , אחרי הרבה בדיקות , הגיעו למסקנה שהמספר שמשקף הכי טוב את הדופק המירבי הוא 220 פחות הגיל . ברמת דופק זו הגוף עובר מצריכת אנרגיה בדרך אארובית (עם חמצן ) לדרך אנארובית (תוך שימוש בפחמימות , חלבונים ושומנים ) אך מאחר ואנו שונים אחד מהשני גם המספר הזה אינו מוחלט . חישוב הדופק נעשה לפי הצרכים של כל מתאמן בין 60-75 אחוז מהדופק המירבי - טווח הדופק הרצוי על מנת לשרוף שומנים בין 75-85 אחוז - טווח על מנת להעלות את רף סבולת לב-ריאה מעל 85 אחוז - הטוח האנאירובי מומלץ על אימון של לפחות חצי שעה , שלוש פעמים בשבוע , אבל כל פעילות שהיא משפרת את הכושר הגופני ומונעת מחלות כרוניות ,גם פעילות יומיומית כגון עלית מדרגות , נשיאת סלי הקניות וכו בהצלחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך