עליית מדרגות

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

23/08/2009 | 13:46 | מאת: שרית

אני בת 46. מבצעת פעילות גופנית של כ-3 פעמים בשבוע ספינינג (יותר מחצי שנה), ופעמיים בשבוע פעילןת אנארובית הכוללת משקולות. אינני סובלת מאף בעיה רפואית למעט ברזל שנמוך. דופק מנוחה 60+. הבעיה שלי היא בעליית מדרגות. א. אני מרגישה שאני מתנשמת קצת בכבדות. ב. בעלייה של הרבה מדרגות אני מרגישה מין לחץ ברקות. מה הבעיה? הצעה לטיפול או בדיקה?

24/08/2009 | 20:28 | מאת: ד"ר אברהם כץ

כל תחילת פעילות היא אנארובית , כלומר הגוף משתמש במחסני האנרגיה שבשרירים עד שהמערכת האארובית נכנסת לפעולה . עלית מדרגות היא פעילות אנאירובית וזו הסיבה לקשיי הנשימה בזמן עליה במדרגות . תנסי לעשות יותר פעילות אאירובית ולא אנאירובית ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך