בדיקת דימות של אגן ירכיים ופרק ירך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

18/06/2023 | 20:46 | מאת: משה

בעקבות כאבים ביצעתי צילום באגן ירכיים ופרק ירך, רשום שיש שינויים ניוונים ספונדילוארטרוטיים עם היצרות מרווחים בין חולייתים, וכן שינויים אוסטאוארטרוטים משמעותים בפרק ירך ימין. האם זו דלקת פרקים? אני מעל גיל 70 תודה על תשובתך

שלום משה, קיימות מספר סיבות לשחיקת מפרקים, חלקן מקומיות (לדוגמה טראומה, זיהום) וחלקן מערכתיות (דלקת מפרקים). גורמים שמכוונים לדלקת מפרקים הינם רקע משפחתי, קישיון בוקר, מפרקים אופייניים (אצבעות הידיים לדוגמה) ועוד. לצורך בירור מחלה ראומטית ממליץ לעבור בירור ע״י ראומטולוג/ית, כולל בדיקות דם מתאימות. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך