ממצאים בבדיקת US ירך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

09/06/2023 | 17:10 | מאת: שירה

שלום, בת 50, סובלת מספר שנים מכאב במפרק ירך ימים. בבדיקת US עולה כך: נוזל בכמות קטנה בבורסה של GT. הודגמה ציסטה פאראלברלית ‏בגודל 0.7 x ‏0.8 ס״מ. עד שאקבע תור אשמח לדעת לגבי הנ״ל. מהו הטיפול. בתודה מראש

שלום שרון, בבדיקת ה US מודגמים הממצאים הבאים: 1. נוזל בבורסה של ה GT, יכול להעיד על דלקת של הבורסה (טרוכנטריק בורסיטיס), מתאים לכאבים צידיים, לעיתים מחמירים בשכיבה על צד זה. 2. ציסטה פאראלברלית יכולה להתאים לקרע לברום אך US אינו בדיקת הבחירה לאבחון פגיעה לברלית. כדי להבין את הבעיה בכללותה צריך לבצע בדיקה מקיפה. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך