חבלנ רגל שמאל עקב תאוות

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

19/05/2023 | 02:03 | מאת: אביעד

שלום ד"ר תודה על האופציה לשאול פה אותך. עברתי סוג של תאונה נפילה קפצתי מעל גדר ונחתתי על הרגל לא טוב בעצם על הברך.למעשה הרגשתי מיד אחר כך כאב עזים באזור הברך המדכתי ללכת כמה מים עם צליעה בעקבות זה ניהיה נפיחות רבה בשריר התואמים וגם התקשה בנוסף למעשה היום אני אחרי שבוע מנוחה ורגל מורמת למעלה הכאב בתאומים והנפיחות ירדה בהרבה .הכאב בברך מרגיש אותו כאשר מנסה לישר לגמרי לא מצליח הולך עדיין עם צליעה מה עליי לעשות האם להתחיל ללכת עם קצת כאבים לפרקים ? ומה לגבי הצליעה וישור הרגל? הפנו אותי לאולטרסונד רקמות בתאומים אבל איני מבין למה אם הכל מחיל בברך? ואם יש טעם לבקש ללחוץ על אולאסונד ברך.?

שלום אביעד, כדי להגיע לאבחנה מדויקת, בדיקת ההדמייה צריכה להיות ספציפית. גידי התאומים (gastrocnemius) נאחזים עד מעל הברך בחלקה האחורי ולכן אם הכאבים שלך בברך בעיקר אחוריים סביר להניח שמדובר באותה הבעיה. בכל מקרה כדאי להשלים בדיקה גופנית מקיפה ובמידה וקיימים ממצאים נוספים, כדאי להפנות להדמייה מתאימה. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך