ניתוח או שאפשר להמנכ?

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

21/03/2023 | 15:05 | מאת: שני

שלום מצאו לי כן קרע הוריזונטלי בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי עם היפרדות לפחות חלקית. זה כבר ארבעה חודשים מאז החבלה. חשבתי שזה קרידיט לי כי יש לי תחושה כאילו משהו תקוע לי בברך וקצת קושי ליישר אבל אתמול הגיעו תוצאות. מה שהכי מפריע לי זה שכבר שבועיים רוב היום יש כאב במנוחה. אני אנסה עכשיו זריקת סטרואידים וממשיכה עם פיזיותרפיה. האם בקרה מהסוג הזה יתכן גם מיניסקוס חופשי בתוך הברך כמו בידית לי? ואם יש לי את זה לא היו אמורים לכתוב את זה בפיענוח? למה למעשה אני לא יכולה ליישר את הברך כמו פעם? לא מדובר על צליעה או קושי רציני באישור אבל יש הבדל מפעם..תודה רבה תגובה שיתוף

שלום שני, אם יש שיפור מבחינת הכאב והתפקוד עם פיזיותרפיה, ניתן להמנע מניתוח. במידה והכאבים ממשיכים להחמיר ומלווים בהגבלה בתנועה, סביר להניח שניתוח יהיה הצעד המתבקש. בנוגע לסוג הקרע, ברוב המקרים אם קיים גוף חופשי או קרע ידית דלי, הדבר מצויין בדוח. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך