חודשיים וחצי אחרי ארתוסקופיה לכריתה חלקית של מניסקוס

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

15/03/2023 | 10:46 | מאת: א.ב.

לאחר הניתוח אמרו לי שאפשר דריכה מלאה וכשבועיים הצלחתי ללכת עם כאבים גדולים וצליעה, אחרי שבועיים הכאבים התגברו ועברתי להליכה עם קבים ומאז משתפר אבל באיטיות מאד גדולה. אני עדיין עם קביים ועשיתי עכשיו MRI חוזר לבדוק מה קורה וזה התוצאה: מודגם קו שבר תת כונדרלי באורך עד 1.3 ס"מ באספקט אחורי של LFC בליווי בצקת לשד עצם נרחבת, הממצא יכול להתאים לשבר אי ספיקה. הPCL- והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. ACL בלתי סדירה עם אותות חריגים ייתכן כי ביטוי לקרן אינטר-סטיציאלי או שינויים כרוניים. המניסקוס המדיאלי שמור. לאחר כריתה חלקית של המניסקוס הלטרלי, נותר קרע אופקי לאורך קרן הקדמית ואחורית של המניסקוס. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. מודגמת כמות מוגברת של נוזל תוך פרקי במידה בינונית. ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . מה זה אומר? מה צריכה לעשות? יכול להיות שנגרם בניתוח נזק נוסף?

שלום רב, לנוכח השבר התת כונדרלי, ממליץ להמנע מדריכה מלאה על הצד המנותח. רצוי לבצע MRI ביקורת לצורך מעקב אחר הריפוי ומתן הוראות ניוד בהתאם. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך