איך יודעים אם יש קרע ידית דלי?

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

27/02/2023 | 00:21 | מאת: אפרת

שלום בת 41 לפני כמה שבועות קמתי מישיבה לעמידה עם ידיים שנשענו על הירכיים שמעתי קול פיצוץ ומאז כאב בחלק הפנימי של הברך ולפעמים כשאני יושבת קולות של קליק. אובחנתי עם קרע במיניסקוס ללא אם אר איי בינתיים. התחושה היא כאילו יש משהו שקצת תקוע לי שם. הברך לא זזה כמו מקודם ויש ממש ממש קצת קושי ביישור מלא. אני לא צולעת ואין בעיה בכיפוף. נתנו לי תור ל mri ליולי. האם זה נשמע כמו קרע ידית דלי וכדאי למהר ולעשות mri פרטי? בגדול במצב הנוכחי לא הייתי רוצה לעשות ניתוח ואני מסתדרת ככה אבל כאילו מפחיד אותי שאם זה ידית דלמאני עושה נזק אם אני מחכה ומחכה. האורטופד אמר לי ש בגיל שלי כבר לא תופרים אלה עושים הסרת מיניסקוס. תודה

שלום אפרת, קרע ידית דלי מאבחנים ב MRI. לגבי הטיפול, אם את משתפרת וחוזרת לתפקוד עם פיזיותרפיה, את בכיוון הנכון ולא בטוח שתזדקקי לניתוח. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך