קרע במיניסקוס.

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

05/02/2023 | 12:13 | מאת: יעל

שלום, יש לי קרע במינסקוס הפנימי. אני מנסה להבין כיצד אדע אם המצב החמיר לי לקרע ידית דלי כי יש לי החמרה. בישיבה המצב קל ונסבל אך בקימה נוסף רעד בשרירים מסביב וכנראה בירך, והכאב החמיר בהליכה. ההרגשה היא שהברך לא זזה ומשהו תקוע לעומת הברך השניה. ייתכן שקצת קשה ליישר אך קשה לי להבין מה זה אומר ברך נעולה. האם ממש זה אמור להיות כיפוך רציני שגורם לצליעה? והאם המצב שלי נשמע כבר כמו התדרדקחת לידית דלי? תודה רבה

שלום יעל, קרע ידית דלי הינו אבחנה מורפולוגית ולכן האבחנה נקבעת לפי MRI. קרע ידית דלי מתואר כקרע נרחב כאשר המניסקוס מחובר ב-2 נקודות בלבד (כמו ידית של דלי). רעד בשרירים יכול להיגרם כתוצאה מבעיה ממושכת אשר גורמת עם הזמן לחולשה ואינה מעידה בהכרח על קרע ידית דלי. במידה ועדיין לא ביצעת פיזיותרפיה כראוי, ממליץ להתחיל בכך ואם לא יחול שיפור במצבך ניתן לבצע MRI חוזר בשאלה של החמרה בקרע. בברכה, ֿד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך