ניתוח או טיפול שמרני

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

01/02/2023 | 20:54 | מאת: מיטל

בת 43, לפני 4 חודשים במהלך ריצה קלה בירידה חשתי שהברך התעקמה ומאז סובלת מכאב בחלק הפנימי של ברך שמאל. בבדיקת mri אובחנתי עם קרע אופקי אלכסוני בגוף המיניסקוס הלטרלי אשר מגיע למשטח המפרקי העליון. הכאבים לא מאפשרים לי לחזןר לפעילות ספורטיבית אבל הם נסבלים. חוששת מניתוח ומתלבטת האם הכאבים נרגעים עם הזמן?

שלום מיטל, הסיבה להגיע לארתרוסקופיה היא היעדר שיפור באמצעים לא ניתוחיים ולכן בכדי להמנע מטיפול ניתוחי יש למצות אמצעים אלו. ממליץ להתחיל בפיזיותרפיה (הפיזיותרפיה צריכה להיות מיטבית כדי לראות תוצאות) והתאמת פעילות גופנית (ייתכן ובפעילויות ספורטיביות אחרות כמו שחיה, אופניים לא תסבלי מכאב). בנוסף, את מתארת כאבים בצד הפנימי של הברך בעוד שהפגיעה ארעה במניסקוס הלטרלי (בצד החיצוני של הברך). לסיכום, עד הטיפול הניתוחי יש מגוון אמצעים יעילים להורדת הכאב ושימור אורח חיים פעיל. במידה וכל אלו לא הביאו לשיפור במצב, אז יש לשקול ניתוח. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך