עמידה ממושכת וקנאקים בברכיים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

26/01/2023 | 13:04 | מאת: מוש

שלום ד"ר שפירא, אני עובדת בעבודה משרדית אך נוהגת לעמוד במהלך רוב שעות היום (שולחן עמידה). כמו כן, אני רוכבת כ30 ק"מ על אופניים (15*2) מדי יום. שמתי לב שיש לי קנאקים בברכיים, אך אני לא יודעת מתי זה התחיל ואני גם לא סובלת מכאבים. מה דעתך? ובנוגע לעמידה הממושכת, האם זה יכול לגרום נזק? ניסיתי לשבת על כדור יוגה וגם עם כסא ברכיים, אבל שתי האופציות לא נוחות לי. האם יש תרגילים מסויימים שאני צריכה לעשות? תודה

שלום רב, ייתכן והקליקים נובעים מגלישת פיקה תת-אופטימלית לאורך טווח התנועה. ממליץ לחזק את ה VMO (מייצב פיקה דינמי, חלק מה-4 ראשי) בפיזיותרפיה וכן להקפיד על חימום לפני פעילות גופנית. בכל אופן, לקליקים שאינם מלווים בכאב אין פוטנציאל נזק משמעותי. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך