כאבים בברך שמאל אחרי mri

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

24/01/2023 | 12:20 | מאת: זהבית

בן 38, בריא בדכ, בחודשים האחרונים החל לסבול מכאבים בברך שמאל, אני בחור גבוה ומלא. ביצעתי בדיקת mri ברך שמאל ואלו הממצאים: "לסיכום: שינויים ארטרוטיים במדור פטלופמורלי. סימנים לתסמונת צביטה פטלופמורלי לטרלי" מה המשמעות?

שלום רב, המשמעות היא שהציר שלאורכו נעה הפיקה לא תקין והפיקה נוטה מעט הצידה. ממליץ להתחיל פיזיותרפיה לחיזוק ה VMO (מייצב דינמי של הפיקה בצד הפנימי) ופרופריוספציה. במידה והכאבים ממשיכים יש להמשיך בירור עם מומחה ברך. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך