מעוניינת בפענוח תוצאות mri

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

10/01/2023 | 20:18 | מאת: עזרה בפענוח mri

היי דר, אני אשמח לעזרה בפענוח mri: תאור הממצאים: הרצועה הACL המשוחזרת המשכית ומקבילה לקו ה­BLUMENSAAT התעלה והבורג הטרנס­-טיביאלי ללא התרופפות אך במנח יחסית אמצעי. בורג טרנסברסלי תחתון בטיביא הבולט ברקמות הרכות התת עוריות הקדמיות­ פנימיות, לקורלציה XRAY וקליניקה. סדק וורטיקלי פריפרי זעיר בקרן אחורית המניסקוס הפנימי.  לסיכום: הרצועה הACL המשוחזרת המשכית ושמורה ללא קרע חוזר. ללא עדות לתסמונת צביטה עם הרצועה בנוטש. סדק פוקלי חלקי פריפרי בקרן אחורית המניסקוס הפנימי ללא קרע חד. בליטה תת עורית קדמית פנימית של הבורג הטרנברסלי תחתון של הדיאפיזה הטיביאלית, לקורלציה קלינית וXRAY. האם יש צורך בניתוח לשחזור מיניסקוס? והאם ניתוח להוצאת בורג מצריך שיקום ארוך וקשה? תודה מראש.

שלום רב, הצורך בניתוח לטיפול בקרע מניסקוס תלוי בתסמינים ובתגובה לטיפול לא-ניתוחי (פיזיותרפיה). במידה והתסמינים מתאימים לפגיעה מניסקיאלית ובנוסף אין שיפור לאחר פיזיותרפיה, ניתן להתקדם לטיפול ניתוחי. בנוגע להוצאת הבורג, אינדיקציה לניתוח קיימת במידה ויש רגישות מקומית. הוצאת בורג לרוב אינה מצריכה שיקום ממושך. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך