בעיה בברך שמאל מצ"ב ממצאי MRI.

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

03/01/2023 | 15:10 | מאת: רותי

סובלת מכאב ונפיחות בברך. תוצאות בדיקת mri- פיקה - כונדרופתיה דרגה 4 בפטארל רידג' עם בצקת תת כונדרלית וציסטות סובכנדרליות זעירות. כונדרופתיה דרגה 3 בפסט לטרלי של הפיקה.. המלצות אורתופד טיפול prp או ארתרוסקופיה של הברך. אשמח לקבל חוות דעתך המקצועית.

שלום רותי, לפי ה MRI את סובלת מפגיעת סחוס מקומית בפיקה. PRP (הזרקת פלסמה עשירה בטסיות) וארתרוסקופיה הן קוי טיפול מתקדמים יחסית. במידה וביצעת קוי טיפול ראשוניים (פיזיותרפיה לדוגמה) ללא שיפור והכאב עדיין משמעותי, שני הטיפולים שהזכרת לגיטמיים ויכולים להביא לשיפור במצב. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

07/01/2023 | 15:08 | מאת: רותי

שלום רב ותודה על תשובתך, להלן הטיפול שקיבלתי עד עתה: כדורי אתופן, 2 זריקות קורטיזון ושלוש זריקות של חומצה היאלורנית בהפרש של שבוע בין אחת לשנייה. שאלתי היא: האם יש טעם לנסות טיפול prp, כי מדובר בטיפול דיי יקר חשוב לי לדעת אם יש טעם להשקיע את הכסף בהתאם לבעייה הרפואית שלי ובכללי אם טיפול זה עוזר ולכמה זמן.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך