הזקת חומצה הילארונית.

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

02/01/2023 | 12:19 | מאת: מיכל

שלום, יש לי קרע במיניסקוס. אני כרגע מסתדרת עם המצב הנוכחי אך חוששת שהקרע יגדל הוא יהפוך ל קרע ידית דלי.. זה במיניסקוס הפנימי. האם חומצה היאלורונית בהזרקה יש לה גם יעילות בעזרה לכך שהקרע לא יגדל יותר או שמדובר רק על הפחתת כאב ודלקת? דבר נוסף, האם בכניסה למכונית יש את התנועה שבה מסובבים את הברך ועלול להיגרם קרע במיניסקוס והחמרה שלו? כי מאז הקרע עוד לא נכנסתי למכונית ותהיתי אם אני צריכה לקנות אולי מושב מסתובב או משהו שיקל עלהכניסה והיציאה. תודה רבה

שלום מיכל, האינדיקציה להזרקת חומצה היאלורונית לברך הינה שחיקת סחוס מאחר והסחוס המפרקי מכיל חומצה היאלורונית שחשובה לתפקודו. לכן, אין לחומצה היאלורונית תפקיד במניעת החמרה של קרע במניסקוס. בנוסף, קשה לצפות מהן הפעולות אשר יגרמו להחמרה בקרע. הדרך להערכת המצב היא שינוי בכאב (האם הכאב מחמיר או משתפר, האם מופיע לעיתים שכיחות יותר או נדירות יותר). לא הייתי ממליץ להמנע מפעולות בסיסיות כמו כניסה לרכב או לחילופין לרכוש ציוד מורכב אלא להתמקד בטיפול (פיזיותרפיה-חיזוק שרירים, פרופריוספציה). בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך