כאב עז בא והולך באזור ברך שמאל

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

21/12/2022 | 19:41 | מאת: דותן

שלום ד"ר שפירא, לאחרונה יש לי כאב באזור ברך שמאל. כאב שהתחיל לפני כ-4 חודשים כנסבל באזור ירך שמאל, ובחודשיים האחרונים הכאב בא והולך בברך שמאל, במנוחה או במאמץ. עם הזמן אני מרגיש כי הכאב מתעצם עד לכדי סיטואציות מסויימות בהן אני מרגיש שאם אני אזיז את הרגל, יווצר כאב עז באזור הברך. ביצעתי אולטראסאונד בירך שמאל ובסיכום נכתב: בוצעה סקירה סונוגרפית לאורך ההאמסטרינג בהתאם להפניה. בשליש הדיסטאלי, באזור המוגדר על ידי הנבדק כאזור הכאבים, הודגם אזור היפואקוגני בצקתי, אינטראמוסקולרי, באורך כ-3.7 ס"מ, בעל גבולות שאינם ברורים: התמונה מתאימה לנזק של השריר, most probably, strain. מהי המשמעות וכיצד ניתן להקל על הכאב? תודה רבה

שלום דותן, כפי שציינת מדובר בתהליך דלקתי המערב את גידי ההמסטרינגס התחתונים (אחורית לברך). ממליץ להתחיל פיזיותרפיה בהקדם בשילוב עם נוגדי דלקת להקלה על הכאב. כמו כן חשוב בשלב הזה להמנע (ככל שניתן) מפעולות/מאמצים שגורמים להחמרה בכאב. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך