"קריסה" של הברכיים במהלך הליכה

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

25/09/2022 | 12:03 | מאת: יניב

לד"ר שלום מזה חודשים רבים, כשאני הולך - אני חווה "קריסה" של הברך. זה כאילו שהברך (במרכז הברך, איפה שפיקת הברך) נשברת/מתכופפת קדימה לשבריר שנייה וחוזרת למקום. מהצד זה נראה לשבריר שנייה שאני צולע. זה קורה בשתי הרגליים - לפעמים ברגל ימין ולפעמים ברגל שמאל, מספר פעמים ביום ובשבועות האחרונים בתדירות יותר גבוהה. אינני יודע האם יש קשר אך אציין כי יש לי בלט דיסק בגובה L4-L5 המלווה בעקמת קלה בגב העליון, וסקרליזציה של L5 (שאני סובל ממנו מאוד, בלי קשר לשאלה הנוכחית על הברכיים). מה זה יכול להיות? אשמח לעזרתך - מודאג. יניב

שלום יניב, כדי לדעת אם הקריסה הקדמית אותה אתה מתאר היא חלק מבעיה רחבה יותר, צריך לבצע בדיקה מקיפה. עם זאת אני מעריך שאין קשר ישיר בין הגב לקריסת הברכיים. בשלב ראשון ממליץ לבצע פיזיותרפיה עם חיזוק הקואד ופרופריוספציה ובמידה ואין שיפור, יש לפנות לאורתופד להמשך בירור. שנה טובה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך