פענוח צילום ברכיים- 2 צילומים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

19/09/2022 | 15:48 | מאת: אורית

אשמח לפענוח. ברכיים: 2 צילומים- סיבת ההפנייה - כאבים. ממצאים: הודגמו שינויים ניווניים מתונים בשתי ברכיים עם הנמכה המרווחים תוך-פרקיים במדור המידאלי. מודגם אזור סקלרוטי תת-קוריטלי בטיביה פרוקסימלית באספקט פנימי בגודל כ 5*1 ס"מ

שלום אורית, לפי הצילומים ישנה שחיקת סחוס בשתי הברכיים, ממוקמת בצד הפנימי של הברך. כמו כן ישנו ממצא נוסף בקוטר של 1.5 ס״מ בחלקה העליון של השוק. יש להתייעץ עם האורתופד המטפל בנוגע לצורך בהדמייה נוספת (מיפוי, CT או MRI). שנה טובה, ד״ר יעקב שפירא

28/09/2022 | 16:18 | מאת: אורית

המון תודה!

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך