אי נוחות אחרי ניתוח ארתוסקופיה ברך.

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

04/09/2022 | 22:55 | מאת: ורדה

שלום ד"ר. בת 70 נותחתי בסוף מאי 2022. בעקבות קרע מורכב בקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי, שחיקת סחוס מורכב דרגה 3,(שייפו את הסחוס כמה שאפשר). יש גם ציסטה זעירה על שם בייקר. במגמת שיפור בכאבים. עושה פיזיו ומסיימת הידרו. הולכת, עולה ויורדת מדרגות נשארה אי נוחות בקימה מישיבה לעמידה, בישיבה שפופה ובלהתכופפף. מה עוד ניתן לעשות כדי לשפר את איכות החיים. מחכה לתשובתך. ורדה

שלום ורדה, הבעיה העיקרית ממנה את סובלת היא שחיקה של הברך. שאר הממצאים שציינת (מניסקוס, ציסטת בייקר) הם ממצאים משניים. הגישה הנכונה לטפל בשחיקה של הברך הינה התקדמות לפי קוי טיפול ״מהקל לכבד״ ועצירה בנקודה שאת שבעת רצון מרמת הכאב והתפקוד. דוגמה לתכנית טיפול: 1. פיזיותרפיה, דיקור, הידרותרפיה, נוגדי דלקת, מדרסים. 2. זריקות (סטרואידים, חומצה היאלורונית, טיפול מבוסס טסיות- לכל זריקה אינדיקציות, יתרונות וחסרונות משלה), מערכות הליכה השואפות לפיזור עומסים פיזיולוגי. 3. החלפת ברך בברכה, ד״ר יעקב שפירא

15/09/2022 | 08:32 | מאת: ורדה

שלום ד"ר תודה רבה על תשובתך. איך קוראים באנגלית לזריקה של הטסיות ולזריקה היאלורונית? מה עדיף ומה ההבדל ביניהן? ורדה

השמות באנגלית הם: Platelet Rich Plasma (PRP) ו Hyaluronic Acid. אין עדיפות לטיפול כזה או אחר. חומצה היאלורונית נמצאת באופן טבעי בסחוס המפרקי ולכן כאשר קיימת שחיקת סחוס, הזרקה של חומצה היאלרונית יכולה להשלים במידה מסוימת את הפעולה של הסחוס השחוק. ההטבה אחרי טיפול בחומצה היאלורונית מורגשת לאחר זמן קצר יחסית מהטיפול ובדר״כ נמשכת כחצי שנה. PRP המבוסס על טסיות מביא להטבה ע״י יצירת סוג מסוים של דלקת. מיוחס ל PRP שיפור מסוים במצב הרקמה המטופלת. השיפור לאחר טיפול ב PRP מורגש כחודש לאחר סיום הטיפול ומגיע לשיאו כחדשיים לאחר סיום הטיפול. משך השיפור ארוך יחסית, כאשר בחלק מהמחקרים מדובר על כשנתיים. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך