חבלה בברך לאחר תאונת דרכים (הולךרגל)

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

03/08/2022 | 09:14 | מאת: מלכה

בעלי עבר תאונת דרכים ביותו הולך רגל לאחר בדיקת MRI אלו הממצאים : 1.קרע מלא MCL מהאחיזה הפומרלית 2.קרע מלא ACL במרכזו 3.קונטוזיה גרמית משי צידי מדור לטרלי קו שבר סובכונדרלי בהיקף LTP 4.פגם סחוס עובי מלא בהיקף LFC שורשי מינסקוקסים שמורים מינסקוסים ללא קרע מנגנון מיישר תקין אשמח לדעת איך מטפלים (כי הוא סובל כאבים קשים מאוד כל פעם נופל בלי שום התרעה מוקדמת ופשוט צורח ובוכה ממכאבים) והאם צריך ניתוח? תודה רבה!

שלום אהובה, הפציעה ממנה סובל בעלך מורכבת וכוללת פגיעה ברצועות, בצקת תוך לשדית ושבר תחת המשטח הסחוסי. במקרים מסוג זה חשוב לעקוב אחרי המצב ולהתאים את הטיפול ״תוך כדי תנועה״. לפיכך, ממליץ לפנות למומחה ברך לצורך התאמת תכנית טיפול. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך