שאלות כלליות לגבי הליך ארתוסקופי

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

26/07/2022 | 10:25 | מאת: אליהו

לד"ר שפירא שלום רב,מאוד אודה לך אם תוכל לענות על שאלותיי: אני בן 63 וסובל מosteoarthritis הרגיל, כולל בשתי הברכיים שלי. MRI שעברתי בברך השמאלי בשנת 2018 הדגים קרע רדיאלי במניסקוס (אספקט אינטר קונדילירי) אך אני מצליח ללכת מאז ללא קשיים חריגים כלשהם. בברך ימין שלי יש שחיקת סחוס הנובע מגיל. הכאבים שאני חווה בשתי הברכיים שלי באים לידי ביטוי בעיקר במאמץ בעת הליכה יורדת (downward pronation). בביקור אצל אורתופד אחד בקופת החולים שלי הוא אמר לי שביצוע ארתוסקופיה הנה יותר מורכב כאשר מדובר באדם בגילי עם שחיקה טבעית ולכן יש להשאיר אותו כlast resort. זו אכן שאיפתי. שאלותיי הן כלליות: 1. האם טיפול ארתוסקופי נועד בעיקר לטיפול בפציעות ונזקים שנגרמו עקב טארומה כגון תאונות ספורט או אחרות ולא לשחיקה טבעית הנובעת מהזדקנות (age – related degeneration). 2. האם ניתן באמצעות פיזיותרפיה בלבד לשקם ולשפר את תפקוד הברכיים גם כאשר קיים stage 2 arthritis ו/או קרע כלשהי במניסקוס. בתודה מראש ובברכה אליהו

שלום אליהו, המרכיב המשמעותי בהחלטה על טיפול ארתרוסקופי הוא מידת השחיקה (ולא גיל). ככל שהשחיקה במפרק (אוסטאוארטריטיס) משמעותית יותר, כך התוצאות בארתרוסקופיה פחות צפויות. אם הכאבים מהם אתה סובל נובעים משחיקה וקרע ניווני של המניסקוס, הפוטנציאל לשיפור בארתרוסקופיה נמוך. לשאלתך השניה, בפיזיותרפיה ייעודית יש פוטנציאל טיפולי טוב מאוד. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

26/07/2022 | 12:10 | מאת: אליהו

תודה רבה על התשובה המהירה והברורה.

בשמחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך