קרע אנכי בהיקף הקרן אחורית של מניסקוס המדיאלי

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

14/07/2022 | 20:22 | מאת: טטיאנה

בן 21, אובחן קרע במניסקוס . עבר כבר 4 חודשים לאחר פגיע. האם עדיין ניתן לתפור קרע? מה הם סיכוי הצלחה בתפירה בגלל שעבר הרבה זמן לאחר פגיע?

שלום טטיאנה, ישנה אי הסכמה גורפת בספרות העדכנית לגבי גורם הזמן בהצלחה של תפירת מניסקוס. הממצאים מצביעים על יתרון לניתוח בתקופה שקצרה מ-6 שבועות, שלושה חודשים ושנה במחקרים שונים. זאת בניגוד למספר לא מבוטל של מחקרים שמראים שאין חשיבות לגורם הזמן בעניין זה. לאור זאת, אם הכאבים אינם משתפרים תחת פיזיותרפיה, ממליץ לשקול טיפול ניתוחי ואני סמוך ובטוח שהאורתופד המנתח ישמר את המניסקוס ככל שניתן. ממליץ בתקופה זו להמנע מפעילות שמגבירה את הכאבים בכדי להמנע מהחמרה נוספת במצב הברך. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

17/07/2022 | 09:05 | מאת: טטיאנה

תודה דוקטור! בהמשך לתשובתך לחשובות שמירת מניסקוס- אפשר להתעקש ולדרוש ממנתח אך ורק לתפור ולא לגזור חלק ממניסקוס, אפילו שתפירה קשה ומסובכת ולוקחת מרופא מאמץ גדול יותר? מה הם השלכות להתעקשות כזאת והם בכלל ניתן לדרוש ולהתעקש ? מדובר על ניתוח עם רופא פרטי במימון פוליסת ביטוח.

תפירת מניסקוס אינה עניין של קושי או מאמץ אלא של תנאים מסויימים שצריכים להתקיים כדי שהתפירה תצליח. לכן תפירה שמתבצעת באינדיקציות שגויות תביא את המטופל לניתוח חוזר. הנחת היסוד של הארתרוסקופיסט היא שימור המניסקוס ככל שניתן באמצעים המקובלים. לכן לעיתים הטרייה (ניקוי/יישור) של שולי המניסקוס הקרועים עד לקבלת שוליים יציבים יותר נכונה מתפירה שנועדה לכשלון. לסיכומו של דבר, מציע שתשתפי את האורתופד המנתח בחששותייך אך מציע לא להתעקש על ניתוח כזה או אחר. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך