כאב במפרק ירך ימין בצד החיצוני

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

05/07/2022 | 15:08 | מאת: ניר

שלום יש לי כאב בחלק העליון הצידי החיצוני ברגל ימין, נראה לי באזור של מפרק הירך. בחלק החיצוני בצד. הכאב בא לידי ביטוי קצת בעליות, אבל בעליה במדרגות זה משמעותי הרבה יותר. בהליכה רגילה כמעט וזה לא בא לידי ביטוי. זה לא משהו לגמרי חדש, יש תקופות עם הכאב ויש תקופות שלה, כעת אני בשלב שיש. 1. מלבד בדיקת רופא והדמיות, האם בגדול יש דרך לדעת האם מדובר בכאב בעייתי שדורש בירור או שלא חייבים? 2. האם התיאור מכוון להאם מדובר בבעיה בשריר, גיד, או במפרק עצמו? 3. האם יש מניעה מלהמשיך בפעילות גופנית שכוללת הליכה בעליות ועליה במדרגות במצב הזה? תודה

שלום ניר, כאב בצד החיצוני של הירך, המחמיר בעלייה במדרגות, מתאים לכאב אשר מקורו בגלוטאוס מדיוס- שריר אשר תפקידו להרחיק את הירך ולאזן את האגן בזמן הרמה של הרגל הנגדית (לכן יש כאבים בעלייה במדרגות). בחלק מהמקרים הכאב משני לבעיה במפרק הירך ולכן כדאי לעשות בירור לבעיה. בינתיים עד סיום הבירור, ממליץ להמנע כמה שאפשר מפעולות המחמירות את הכאבים. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך