צילום US של שתי הברכיים פיענוח תוצאה

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

17/05/2022 | 23:19 | מאת: לי

אחרי צילום דימות התקבלה התוצאה הבאה: שינויים אוסטאו-כונדרוטיים ב-patella וב-intercondylaris fossa דו"צ. היצרות של המרווחים הפרקיים דו"צ. אשמח להבין מזה ומה דרכי הטיפול בבעיה? מדובר בכאבים חזקים בברך אשר מקשים על הליכה. אישה מבוגרת, בת 74. תודה.

לי שלום, הממצאים הללו מעידים על שחיקה של הסחוס בברך (אוסטאוארטריטיס). דרכי הטיפול מוגדרים לפי קוים: קו ראשון- פיזיותרפיה, נוגדי דלקת, משככי כאבים. קו שני- זריקות לברך (סטרואידים, חומצה היאלורונית- לכל זריקה יתרונות וחסרונות), מקל הליכה, טיפולים פרופריוצפטיביים (לדוגמה, אפוס תרפיה) קו שלישי- טיפול ניתוחי. מקובל להתחיל מקו טיפול ראשון ולעצור מתי שהמצב משתפר לשביעות רצון המטופלת. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך