תחושת אי נוחות חזקה בברכיים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

29/03/2022 | 15:00 | מאת: אלי1212

שלום, אני בת 23 ומזה כמה שנים כל כמה זמן סובלת מתחושת אי נוחות חזקה בברכיים, בשתי הברכיים באופן שווה, בדכ זה היה קורה אחרי מאמץ ממושך (גלישה או ריקוד) אני לא מצליחה להירדם בלילה בלי כדור שינה כשזה קורה. בעבר זה היה מפריע רק בזמן מנוחה, כלומר כשאני נשכבת והרגליים לא בתזוזה פתאום מרגישה את הברכיים "ערות" כאילו במתיחה תמידית, זה מציק מאוד ואני מרגישה שאני חייבת להזיז את הרגל כל כמה שניות אחרת אני אשתגע. אתמול זה חזר לי אחרי תקופה של שנתיים שזה לא היה בערך, דווקא בלי שום מאמץ שקדם לזה. הפעם זה מציק מאוד גם בתזוזה ולא רק במנוחה, וכל כמה זמן יש כאב חד בפיקה של הברך, אבל בעיקר תחושה של אי נוחות. הייתי בעבר בבירורים אצל מומחים כאלה ואחרים, עשיתי צילומים שלא מצאו שום דבר שלא תקין מבחינת רקמות\שרירים\עצמות, הרופאים אמרו פיברומיאלגיה\תסמונת רגליים חסרות מנוחה וסתם זרקו שמות של דברים מבלי שום הוכחה שזה מה שיש לי, ואפילו עשיתי איזו בדיקה עם זרמים ומחטים קטנים לרגל כדי לבדוק את זה, אבל אף מומחה לא ידע באמת מה יש וכיצד לעזור לי, וכל פעם זה עבר לבד אבל אחרי חודשים של סבל. אשמח לדעת איך כדאי להמשיך את הבירור כרגע, כי המצב מחריף מיום ליום. תודה

שלום רב, את מתארת כאבי ברכיים לסירוגין מזה זמן רב. העובדה שאת רוקדת יכולה להעיד (אבל לא בהכרח) שיש לך גמישות יתר. זאת ולאור העובדה שהכאבים ממוקמים לפיקה ייתכן שאת סובלת מחוסר יציבות של הפיקה. צילום שיכול להדגים את הבעיה הוא Skyline בו ניתן לבדוק אם הפיקה ממורכזת. בהנחה ואכן מדובר בחוסר יציבות של הפיקה, פיזיותרפיה לחיזוק ה vastus medialis oblique (VMO) ופרופיוספציה יכולים להביא לשיפור במצב. עם זאת, יש לזכור כי עדיין מדובר בהשערה המבוססת על דברייך ויש חשיבות לבדיקה גופנית מלאה לצורך אבחנה מדויקת. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך