כאב ירך צידי 4.5 שנים..לא מגיעים לאבחון

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

27/03/2022 | 16:04 | מאת: מיקי

שלום לרופא בעקר בת 64 בריאה לא כולל קרוהן קל מאוד.חפני 4.5 שנים בעקבות סחיבת מזוודה מאוד כבדה החלו כאבים בצד הירך אין שחיקה.כל הבדיקות וצילומים תקינים.הכאב נודד מקידמת פרק הירך ועד הצד בפרק ירך שמאל בלבד אני כבר משתגעת ומיואשת.. עשיתי מלא פיזיו בלי שיפור.אין הפרעה בתנועתיות..מתעמלת והולכת. מה לעשות ? תודה ורק בריאות .

שלום מיקי, את מתארת כאב בפיזור ״C" המקיף את חלקו הקדמי-צידי של ירך שמאל ושכיח במקרים שישנה בעיה במפרק הירך. תלונות שכיחות לבעיה זו הן כאב בישיבה ממושכת, כניסה ויציאה מרכב, נעילת נעליים ולעיתים גם בזמן הליכה. צילומים אשר מתבצעים בזויות מסוימות בהחלט יכולים להדגים את הבעיה, גם אם אין שחיקה במפרק. לעיתים אין שיפור גם כאשר מבצעים פיזיותרפיה ממושכת מכיוון שלא ברור מקור הכאב ולכן השלב הראשון הוא אבחון. יש צורך בבדיקה גופנית מקיפה וצילומים ספציפיים. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך