אוסטאופניה כללית ברנטגן

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

12/03/2022 | 19:05 | מאת: כרמל

שלום, אני בת 29, בריאה למעט פיברומיאלגיה ונוירופתיה של הסיבים הדקים. לפני 3 שבועות קיבלתי מכה קטנה בברך שמאל כתוצאה מרהיט ומאז היו לי כאבים שמאל, בעיקר בהליכה ובעמידה ובהמשך התפתחה מעט צליעה. נשלחתי ע"י רופא משפחה לרנטגן שם ובתוצאות נכתב: "אוסטאופניה כללית. ללא עדות לממצא חבלתי". מכיוון שהתור לאורתופד רחוק, חזרתי לרופא משפחה עם התוצאות והוא אמר לי שהכל בסדר מבחינת התוצאות ורק להקפיד על אכילת מוצרי חלב ואין צורך ללכת לאורתופד כי הוא יגיד אותו דבר. מקריאה קצרה באינטרנט, נשמע שהממצא הוא לא צחוק בלשון המעטה וזה קדם לאוסטיאופורוזיס ויש לעשות דברים נוספים כמו מעקב, התעמלות בונת עצם ולעיתים טיפול תרופתי. בינתיים הצליעה די עברה אבל יש רגישות בברך בהליכה ועמידה. שאלותיי: 1. האם אוסטאופניה כללית אופיינית לגיל שלי? 2. האם המלצת הרופא משפחה נשמעת סבירה או שכדאי ללכת לאורתופד? 3. האם חוץ ממה שהרופא משפחה אמר (לאכול מוצרי חלב) באמת יש עוד דברים שנדרשים כפי שקראתי, בהתחשב בממצא של הרנטגן? תודה רבה.

היי כרמל, 1. בנוגע לחבלה עצמה, לעיתים גם שישנו ממצא חבלתי המערב את העצם (שבר עדין ללא תזוזה), לא ניתן לראותו בצילום רגיל ויש צורך ב CT. מדברייך משתמע שהחבלה לא הייתה משמעותית אך אם אין שיפור במצב יש לשקול ביצוע CT של אזור החבלה. 2. בנוגע לאוסטאופניה, ישנן מספר סיבות שיכולות לגרום לכך. בהמשך לאבחנות שציינת (פיברומיאלגיה ונוירופתיה) ייתכן ואינך פעילה דייך לנוכח כאבים כרונים, דבר שיכול לגרום לאוסטאופורוזיס כתוצאה מחוסר פעילות (Disuse Osteoporosis). בנוסף, את זקוקה לבירור הבא: 1. אנדוקרינולוג בשאלה של בירור לאוסטאופורוזיס. 2. נוירולוג/מרפאת כאב בשאלה של טיפול בפיברומיאלגיה ונוירופתיה כדי לאפשר לך אורח חיים יותר אקטיבי. לגבי צריכת מוצרי חלב, במידה והתזונה שלך מאוזנת ואין לך חוסרים בבדיקות דם, אני סבור שאימוני התנגדות יועילו יותר. כמו כן כפי שציינתי, יש צורך בבירור אנדוקרינולוג כדי לשלול בעיות אחרות. בברכה, ד״ר יעקב שפירא.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך