ציסטה סינוביאלית אשר גרמה ללחץ על העצב

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

09/03/2022 | 00:23 | מאת: מיכל

שלום רב. אודה לעזרה בהבנת האבחון המצורף וכן עצה באשר לסוג הרופא המתאים לטיפול במקרה זה. בנוסף, מדובר בציסטה חוזרת, האם יידרש ניתוח נוסף? תודה רבה

09/03/2022 | 00:26 | מאת: מיכל

שלום רב. אודה לעזרה בהבנת האבחון המצורף וכן עצה באשר לסוג הרופא המתאים לטיפול במקרה זה. בנוסף, מדובר בציסטה חוזרת, האם יידרש ניתוח נוסף? תודה רבה בצד שמאל. מצב לאחר ניתוח של ציסטה סינוביאלית אשר גרמה ללחץ על העצב FOOT DROP : סיבת ההפניה באזור שוק עליון. להערכה חוזרת בשל שיפור חלקי בלבד לאחר הניתוח. עצב הפרוניאלי השמאלי רציף בעל מראה פיברילרי היפראקוגני בגובה הפוסה הפופליטאלית. הסעיף המוטורי ( עצב הפרוניאלי העמוק )עובר בדופן שטחי של ציסטה סינוביאלית בגודל 25 מ"מ על 9.5 מ"מ לפחות נפרדים זה מזה ונראה בדופן עצמו של BUNDLES 2 על 23 מ"מ הצמודה לצוואר הפיבולה. לציין ש הציסטה. הציסטה צמודה לעורק לאורך המנבראנה האינראוססאוסית. העצב הפרוניאלי השטחי רציף בעל מראה תקין עובר יחסית רחוק מהציסטה.

שלום מיכל, מתוארת תמונה של הישנות ציסטה סינוביאלית אשר עברה טיפול כירורגי ועוברת בסמוך לעצב הפרונאלי, הממברנה האינטראוסאית והעורק הסמוך. ישנם מספר בירורים שכדאי לעשות: 1. EMG- גרימת Drop Foot ע״י ציסטה סינוביאלית אינה שכיחה ולמרות הסמיכות הגאוגרפית בהדמייה יש צורך בשלילת מקור אחר (עמוד שדרה לדוגמה). 2. אורתופד מומחה ברך- לרוב ציסטות סינוביאליות אינן מקור הבעיה, ביחוד אם יש חזרה של הציסטה, ייתכן וקיימת בעיה ראשונית שיש לאבחן ולטפל. 3. אורתופד אונקולוג- כפי שציינתי, התמונה המתוארת אינה שכיחה. ביחוד לאור חזרת הממצא, יש צורך בהשלמת הבירור ולו רק לצורך שלילת מקורות אחרים. כמו כן ממליץ על השלמת הבירור טרם ביצוע הליך כירורגי נוסף. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

23/02/2024 | 09:29 | מאת: מיכל

עברו שנתיים. אחי פנה לעשות צילום שגרתי ושוב צסטה : בצמוד לעצם הפיבולה נצפה הפעם ממצא נוזלי מוגדר היטב, ללא זרימה, בממדים 1.2*4. הצסטה נצפה עמוק למהלך העצב הפרוניאלי. בנוסף צ יסטה קטנה ע"ש בייקר בפוסה הפופליטאלית משמאל, בממדים 07*1.6 זוהי הופעה שלישית של ציסטה. בראשונה נגרם דרופ פוט שאמנם נרפא אך יצר עיוות של ההליכה וכאבים עזים בגב עד היום. אודה לעצתך. הניתוח הקודם נעשה בידי שני מומחים דגולים... האם יש דרך להכחיד את התופעה הזו? תודה רבה!

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך