ציסטה פופליטאוס וגלגיונית

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

02/03/2022 | 11:32 | מאת: אני

שלום רב דר אחרי MRI תקין מבינת רצועות ומיניסקוס, רשום שיש ציסטות לאורך הפופליטאוס וציסטה גלגיניונית מה הדרך לגרום לציסטות להתכווץ או להעלם אם בכלל? האם יש זריקה כלשהיא שיכולה לעזור? (ישירות לציסטות) זה הדבר היחיד שמפריע בזמן הריצה ברגל זה כבר ככה 3 חודשים ודי מייאש:( עושה פיזיותרפיה כבר לא מעט זמן

שלום רב, בהנחה שהציסטות הללו גורמות לכאב וכפי שאני מבין מדבריך אין שיפור לאחר טיפול ממושך, ניתן לשאוב את תוכנן ולהזריק למקום סטרואידים. לרוב הפעולה תתבצע ע״י רדיולוג תחת הנחייה הדמייתית. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

05/03/2022 | 15:56 | מאת: אני

תודה רבה ד"ר לא מובן מאילו המענה המענה והסבלנות:) ברשותך שאלה נוספת הרי הציסטה נגרמת מבעיה כלהיא לרוב מבעיה בברך? האם מקור אחר כמו הגסטרוקנמיוס או דווקא ממקור אחר כמו גב תחתון או מותן יכולים לגרום לציסטה? או שזה משהו ספציפי רק לברך/מיניסקוס וכד? הזרקה של סטרואידים לציסטה עצמה? יכולה לעזור להעלים את הציסטה או לפחות להקטין אותה?ולהוריד את רמת הכאב? תודה מראש אני :)

בשמחה, אין תמימות דעים בנוגע לגורם אבל ככל הנראה מדובר בגירוי מקומי (לרוב ציסטות אינן הבעיה הראשונית). חשוב לזכור שעם כל היתרונות של בדיקת MRI, בסופו של דבר מדובר בבדיקת עזר ויש הרבה אינפורמציה חשובה שניתן לקבל רק בבדיקה גופנית ואפילו צילומי רנטגן פשוטים (לדוגמה, צילומים ניתן לבצע בעמידה). לכן בשביל ״למפות״ את הבעיה צריך לשלב את הנתונים מכל הבדיקות הללו. בסופו של דבר, אם יתברר שהציסטות הן מקור הבעיה וקוי טיפול בסיסיים לא הועילו (פיזיותרפיה, נוגדי דלקת) שאיבת הציסטות והזרקה מקומית של סטרואידים יכולה להביא להטבה בכאב. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

23/09/2022 | 19:39 | מאת: שרה

מי אמור לשאוב את הציסטה,כל אורטופד שהייתי אמר שאין דבר כזה לשאוב,אני כבר סובלת 6 שנים ואף אחד לא מציע פתרון

לרוב רדיולוג יבצע את הפעולה תחת הדמייה. שנה טובה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך