שבר זעיר בסרקום ימין

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

19/02/2022 | 09:43 | מאת: יעל

שלום רב, אימי נפלה , בת 82, תוצאות סיטי שבר זעיר בסרקום ימין. אימי חווה כאבים עזים במפשעה, האם יתכן כי הכאב מושפע באזור זה מהשבר? תודה רבה

שלום יעל, מקווה שאמך חשה בטוב, ללא קשר לשאלתך, בחבלות מסוג זה יש לוודא שאמך מתניידת במידה מספקת בכדי להמנע מפקקת של הורידים העמוקים (DVT). אם מפאת הכאב היא רוב היום במצב סטטי, יש ליצור קשר בהקדם עם הרופא המטפל בשאלה של טיפול בקלקסאן למניעת DVT. לשאלתך, מכיוון שהסקרום הינו אחורי (בין אזור הגב התחתון לעצם הזנב), לא סביר שהכאב במפשעה נגרם ע״י פציעה זו. כאבים במפשעה יכולים להיות תוצאה של מספר גורמים: 1. בעיה במפרק הירך. מכיוון שאמך ביצעה CT ולהבנתי אין ממצא חבלתי באזור זה, לעיתים בעיה כרונית (לדוגמה שחיקה) יכולה ״להתעורר״ לאחר חבלה. 2. בעיות אורתופדיות אחרות. דלקת של מכופפי הירך יכולה להביא לכאבים במפשעה. 3. בעיות שאינן אורתופדיות יכולות להיות שייכות לתחום הכירורגיה הכללית או אורולוגיה (לדוגמה בקע) ובמידה ולא נמצאה בעיה אורתופדית, הייתי ממליץ להמשיך בירור בתחומים אלו. לסיכום, 1. יש להתייעץ בהקדם עם הרופא המטפל בנוגע לטיפול בקלקסאן למניעת DVT. 2. יש להמשיך בירור אורתופד בנוגע לכאב במפשעה. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך