אלטרנטיבות להחלפת מפרק

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

09/02/2022 | 10:07 | מאת: חסוי

שלום, אני בת 68, נכת פוליו סובלת הרבה זמן מכאבים בירך השמאלי מצרפת פענוח של צילום רנטגן וצילום רקמות. לפי המלצת אורטופד עליי לעבור החלפת מפרק, האם יש עוד דרכים לפתרון בעיה זו. ימין: באספקט AP הרקמה הרכה מעובה כ-0.96 ס"מ שמאל: באספקט AP הרקמה הרכה מעובה כ-0.89 ס"מ, הודגם שרולל של הסתיידויות באורך 1.41 ס"מ. בשתיהן באספקט ליטרלי אין עדות לנוזל בבורסה טרוכנטרית. תוצאות צילום אגן AP: נזק חבלתי ישן בעצמות אגן מימין עם שינוים אוסטאו-ארטרוטיים (OA)/ניווניים בפרקי ירכיים וב-SIJ משמאל. עיוות פרק ירך ימין, איבוד נפח עצם הירך הימנית

שלום וברכה, ההחלטה על החלפת ירך מתקבלת לנוכח שני קריטריונים עיקריים: 1. הסיבה לכאבים היא שחיקה משמעותית של מפרק הירך (Osteoarthritis). 2. לאחר ניסיון של טיפולים לא ניתוחיים (פיזיותרפיה, נוגדי דלקת, משככי כאבים, זריקות), הכאב עודנו פוגע באופן משמעותי באיכות החיים. בכדי לעזור לך בהחלטתך יש צורך בנתונים נוספים מעבר למפורט בשאלתך (מידע אודות משך התסמינים, מידת הכאב, גורמים המחמירים את הכאב, טיפולים קודמים וכן הצילום רנטגן עצמו בכדי להתרשם מחומרת השחיקה). הצעתי לך, קבעי עם האורתופד המטפל פגישה בכדי לדון על אפשרויות נוספות, מה עלייך לצפות מטיפולים לא ניתוחים וכן תיאום ציפיות בנוגע לניתוח עצמו. תרגישי טוב, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך