ארתוסקופיה של הברך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

02/02/2022 | 15:09 | מאת: טל

שלום ! האם ניתן לבצע ארתוסקופיה של הברך ( מניסקוס ) לא בהרדמה כללית ? ואם כן מה המשמעות..?

שלום טל, ניתן לבצע ארתרוסקופיה של הברך גם בהרדמה אזורית לעמוד השדרה (ספינלית/אפידורלית) בשילוב עם סדציה (טשטוש). - הרדמה ספינלית מתבצעת ע״י זריקה אחת ולכן זמן ההרדמה קצוב (כשעתיים). - בהרדמה אפידורלית ישנו קטטר ולכן במידה והניתוח מתארך, ניתן בהתאמה גם להאריך את זמן ההרדמה. על אף שברוב המכריע של המקרים כל שיטות ההרדמה מקובלות, בטוחות ויעילות, ישנם יתרונות וחסרונות יחסיים לכל שיטה. טרם הניתוח שוחח עם המרדים שלך ויחד עמו בחרו את שיטת ההרדמה שתתאים לכם. בהצלחה בניתוח, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך