כאבים בברכיים ובירכיים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

27/01/2022 | 22:52 | מאת: ליטל

שלום, אני בת 32 בהריון שבוע 19. עד כה עליתי בערך 5 קילו. מזה מספר שבועות סובלת מכאבים ברכיים, בעיקר בעת קימה מישיבה. בשבוע האחרון התחילו לי גם כאבי ירכיים גם בעת קימה מישיבה וגם בזמן שינה על הצד או ישיבה ממושכת. לא עשיתי פעילות ספורטיבית מיוחדת אשמח לדעת ממה יכול לנבוע הכאב?

ליטל שלום, כאבי מפרקים שכיחים בזמן הריון מכמה סיבות. 1. שינויים הורמונלים. לדוגמה, ההורמון רלקסין שאחראי על הרפיית מפרקים סביב האגן כהכנה ללידה יכול להביא לשינויים במתח הרקמות סביב מפרקים אחרים (ברכיים לדוגמה) וכתוצאה מכך לכאבים. 2. עלייה במשקל. את מידת העלייה במשקל יש להעריך לא רק לפי הערך המספרי אלא גם ביחס למבנה הגוף הספציפי. מטבע הדברים, בזמן הריון גם הבירור וגם הטיפול מוגבלים (לדוגמה, צילומי רנטגן וטיפול תרופתי בהתאמה) אך במידה והכאבים מחמירים ממליץ להבדק אצל אורתופד. בינתיים ממליץ להימנע מגורמים המחמירים את הכאב ככל שניתן, שימוש בקומפרסים קרים או חמים לפי תחושתך ופיזיותרפיה. מאחל הריון קל, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך