קיבוע פנימי מהברך עד ראש הירך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

27/01/2022 | 01:27 | מאת: תומר

שלום ד״ר האם אצל מבוגרים, בדרך כלל לא נוהגים להוציא את אמצעי הקיבוע שהוכנסו על מנת לקבע שבר, אלא במקרים בהם אמצעי הקיבוע מפריעים למנותח וגורמים לכאבים ולעומת זאת, אצל ילדים ובני נוער, ברב המקרים, לאחר שהשבר התאחה, יבוצע ניתוח להוצאת אמצעי הקיבוע, על מנת שלא להשאירם בגוף למשך שנים רבות? והאם אפשר לדעת מה ההבדל? כמובן שכל מקרה לגופו. אך באופן כללי הסכנות והייתרונות. לתשובתך אודה ד״ר.

תומר שלום, הוצאת המקבע כרוכה בניתוח נוסף ולכן במידה והמהלך לאחר הניתוח תקין (מבחינת שיפור בכאב ובתפקוד) משאירים את המקבע במקומו. מתי בכל זאת שוקלים להוציא את המתכות? כאשר השבר אינו מתאחה כראוי, במקרים של זיהום בשדה הניתוח או במקרים בהם ישנם כאבים אשר סביר כי ישתפרו לאחר הוצאת המקבע. ישנם גם מקרים פרטניים (מסמרים גמישים בילדים לדוגמה) שבאופן יזום מתכננים ניתוח להוצאת המקבע גם במידה והכל מתקדם כשורה. כמובן שכל החלטה ראוי שתתקבל לאחר דיון עם הרופא המנתח. בריאות, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך