נגע בברך ימין הומלץ ניתוח הטריית הנגע ומיקרו שברים האם לעשות ומה הסיכ

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

17/08/2021 | 23:28 | מאת: חיים

שלום רב ! לפני כ-10 חודשים +- נפלתי בזמן ריצה בזמן עליתי מצין עלייה מעדתי את הרגל יותר נכון שפשפתי את הרגל נוצר מין קליק כזה ופשוט מצאתי את עצמי על הריצפה פניתי לאורטופד ולרופא כירוג לא כתבו יותר מידי ולא אמרו לי כלום נתנו לי ברכייה ושלחו אותי מיד לצילום ולMRI בדחיפות מיד לאחר יום יומיים אחרי הפניה של האורטופד כבר בצעתי את הMRI (לא יודע מה חשדו גם לא אמרו ) בMRI התברר לי שיש לי נגע אוסטאוכונדרלי באזור נושא המשקל של הLFC בגודל 13*7 ממ בצקת ושאר הרצועות הכל תקין חזרתי לאורטופד והוא אמר לי שאין לו טיפול לתת לי שהוא חושב שבגלל שאין נתק או גוף זר במפרק הוא לא רואה מקום לנתח אורטסקופיה התלוננתי בפניו יש לי כאבים כואבת לי הברך כאבים כמו דקירות כאלה הוא שלח אותי לחוות דעת שנייה בבית חולים איכילוב פגש אותו פרופסור ראה את הMRI והחליט לתת לי להיות 3 חודשיים עם מקבע ברך TSCOP במצב ישר ללא תזוזה ולהיות עם קביים במשך כל התקופה הזאת ואז לבצע MRI נוסף בצעתי MRI נוסף והתגלה שיש החלמה של הבצקת אבל הנזק עידין קיים ויש חוסר סדירות סחוסי וללא שינוי חזרתי לפרופסור הוא ראה את הMRI והציע לי טיפול ניתוחי מיקרו שברים והטריית הנגע מאוד מאוד מאוד פחדתי ואמרתי שכרגע אני לא מעוניין אמר לי להמשיך פיזטורפיה אמרתי לעצמי שאני רוצה לשמוע עוד חוות דעת ופניתי לעוד רופאים הצגתי בפני זוג רופאים באסף הרופא שהם החליטו לי על תיקון ציר הברך וטיפול של אפוסטרפיה פניתי לרופא פרטי שאמר לי לנסוע באופניים ושאני יגרד את זה במקום ניתוח פניתי לעוד רופא שאמר לי שהוא חושב שניתוח לא יתן תוצאה טובה אלא 50 אחוז אז אמר לי אני ממליץ לך לבצע ניתוח אבל לא ממליץ הוא לא היה סגור על עצמו בגלל שאין 100 אחוז שהניתוח יעזור לי זה 50 50 יש כאלה שזה עוזר ויש כאלה שלא.. חזרתי לרופא הראשון שראה אותי כדי לשמוע את דעתו והוא נשאר באותה דעה שלא בהכרח הניתוח יעזור לך לאחר ה3 חודשים של הקביים התחלתי טיפולים של פיזוטרפיה ומלבד פעילות של אופניים הליכות ומכישר שהיו שמים לי על הרגל שלצערי הרבה לא עזר לי... הפיזוטרפסיט החזיר אותי לאורטופד שזה בעיני לא נתן הרבה כי נשארתי ללא טיפול ועם טיפול ניתוחי שרק אלוהים יודע אם זה יצליח או לא מרגיש לי כמו לשלוח לוטו אני לא יודע מה לעשות אני לא עובד ולא עושה יותר מידי אני כמעט לא יוצא מהבית ספורט אני פעם עושה הליכה ופעם לא הכאבים כאילו נשארו יש ימים שאני יכול לרוץ מרתון ויש ימים שאני צולע על הרגל לא מסוגל ליישר אותה כל כיפוף כל קימה מהריצפה ככל מדרגה פעם זה כואב ופעם זה לא כואב פעם זה כאב שאני מתקפל והרגל רופצת ופעם לא כואב בכלל הכאב הוא לא קבוע בנוסף נסיתי במשך כמה חודשים מגה גלופקלס נסיתי כדורי כורכום שום דבר אין שיפור אין כלום אני לצערי לא מוצא טיפול ורוצה כבר ללכת לטיפול ניתוחי זה ללכת על עויר זה הכל או כלום כי לאחר 10 חודשים אני עדיין מרגיש כאבים זה לדעתי האישית משהו לא תקין אנשים שוברים ידיים שבורים רגלים שמים להם גבס וזה עובר הם חוזרים לשגרה אני לא חוזר לשגרה ופשוט נשאר באותו סטטוס מה אני עושה ? מה לעשות כדי לצאת מהמשבר גם הנפשי וגם הפיזי הזה פשוט לסבול מהכאבים וגם שכואב לחרוק שיניים ולסבול ? כי מצד אחד הניתוח לא יעזור ואפילו יהיה יותר גרוע מה אני עושה אני בחור בן 27 עבודה שלי היא הנדסאי חשמל הרגליים זה החיים שלי בלי הרגליים אין לי עבודה אין לי חיים אשמח אם יש לך טיפול או האם הניתוח הזה שציעו לי יעזור לי בכלל או שאני פשוט יהיה נכה בגלל הניתוח הזה כל החיים וזה הפחד הכי גדול שלי שגם את הקצת שאני הולך אני לא אלך בכגלל אשמח תגובתך ומה הסיכוי לההצלחה לניתוח כזה לחזור וללכת בלי כאבים כאשר כל צעד כל דריכה כל קימה כואב לי הרגל

20/08/2021 | 18:34 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום חיים נגע אוסטאוכונדרלי בברך הינו מצב מורכב והטיפול בו תלוי מספר גורמים. ראשית כמובן כאב והגבלה. באם יש הגבלה עקב ניתוק הנגע אז בהחלט יש מקום לשקול טיפול ניתוחי. באם הנגע סטטי מגוון הטיפולים הינו שמרני למול ניתוחי. אין ספק כי אין 100% בהצלחת הניתוח וכי כל מקרה לגופו לכן בדיקה גופנית היא דבר חשוב לפני קבלת החלטה. רק בריאות

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך