לאחר ניתוח כריתת שורש מיניסקוס

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

15/07/2021 | 00:01 | מאת: רירי

אני בת 39 שנים, עברתי בתאריך 24/3/2021 ניתוח ארטוסקופיה בברך בגלל קרע בשורש מיניסקוס והם כרתו את השורש, לאחר הניתוח התפתחה אצלי בצקת גדולה לאורך כל הירך עד לברך, קיבלתי תרופת בריקסין למשך שלושה פעמים בחודשיים הראשונים כל פעם עשרים יום, עברתי טיפול ויזותרפיה והידרותרפיה, יש שיפור קטן במצב, עדיין יש לי בצקת , עברתי בדיקת ראומטולוג ובדיקת מעבדה של הנוזל בזמן שהייתי בטיפול בבריקסין, הבדיקה לא הראתה שהנוזל דלקתי. עברתי בדיקת אי אמ גי ודופלר ורידים התוצאה תקינה, עברתי בדיקת אמ אר אי ומיפוי עצם, והתייעצתי עם עוד מומחה ברך שאמר לי שהיו צריכים לתפור את השורש ולא לכרות ועכשיו נגרם לי נזק בלתי הפיך שניתן לתקן רק בהשתלת מיניסקוס.. אני בהלם ממה ששמעתי ומתלבטת האם לקבל עוד חוות דעת? ואיך אני יכולה לשמור על הרגל שלי במיוחד כאשר אמר לי שאני לא צריכה להעמיס עליה ולנסות להימנע ממדרגות וכל מאמץ.. חשוב להזכיר שעדיין מרגישה בצקת באזור של הירך עד הברך, אין לי תחושה באותו אזור, מרגישה משהו שורף לי בפנים מתחת לעור וגם כל איזור הירך עש הברך רגיש לבד כאילו אנן שמה בד על אזור עם כוויה.. מה אתם ממליצים?

26/07/2021 | 19:35 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רירי לאחר הסרת המניסקוס בהחלט יכול להיות מצב בו יש עומס יתר על הברך היכול לגרום לתהליכים דלקתיים וכתוצאה מכך נפיחות וכאבים. טיפול אנטידלקתי וכן חיזוק שרירים בפיזיוטרפיה הינם הטיפול. בהחלט הייתי ממליץ להימנע ממאמצים על הברך. מומלץ להתייעץ עם מומחה ברך ובדיקה מקיפה. רק בריאות

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך