פענוח MRI - קרע בלברום?

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

28/06/2021 | 13:12 | מאת: לינוי

שלום, ביצעתי בדיקת MRI לירך ימין בעקבות כאבים במפשעה ובחיבור של הרגל לבטן וכן כאבי גב תחתון. אשמח לדעת מה זה אומר: Separation of the anterosuperior chondrolabral junction .Suspected Cam-type femoral acetabular impingement .Nonspecific bone marrow edema in the greater trochanter may be a stress reaction .Probable Enchondroma in the left femoral neck can be correlated with radiographs קרעי לאברלי , חשד לתפס פמורו-אצטבולרי מסוג CAM. יתכן תגובת מאמץ . יתכן אנכונדרומה, ניתן להשוות את רדיוגרפיות. האם יש קרע בלברום? ומהו הטיפול המקובל בהתאם לממצאים? תודה!!

02/07/2021 | 16:47 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום לינוי לפי הממצאים אכן יש קרע בלברום. הטיפול בדרך כלל הוא תלוי פעילות וגיל. ישנם טיפולים שמרניים וכן ניתוחיים בהם ניתן לתקן או להסיר את הקרע. בהצלחה

02/07/2021 | 17:47 | מאת: לינוי

תודה רבה! האם בדרך כלל מומלץ להימנע מפעילות כמו הליכה וכו'? ומה יכולה להיות הסיבה לקרע במידה והתחיל באופן פתאומי ולא היו כאבים לפני כן...האם הכאב הוא רק כאשר יש "היתפסות" מסוימת של הקרע ואז הוא משתחרר

05/07/2021 | 13:03 | מאת: ד״ר אייל גנסין

לא, אין המלצה להימנע מפעילות כמו הליכה אך צריך לזכור כי הכאבים ימשיכו וכן אפשרות להתקדמות הקרע. סיבות לקרע הינן מגוונות כגון שחיקה או טראומה.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך