צילום רנטגן ירך שמאל

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

03/05/2021 | 17:36 | מאת: שירה

דר' שלום רב, בת 60. יש לי המון שנים כאב במפרק ערך שמאל ובשנת 2008 ביצעתי ארטוגרפיה שהראה נזק היווני לברלין קדמי ללא הדגמת קר לברלין. לא נעשה דבר, וכך אני ממשיכה והתרגלתי לכאב במפרק. אני במעקב צפיפות העצם עקב אוסטאופורוזיס, ובבדיקת אנדוקרינולוג שהסתכל על הצילום של צפיפות העצם אמר שבגלל שהוא רואה שינויים ממוקדים בראש הירך המליץ על צילום רנטגן אגן הירכיים בשאלה של שינויים ניווניים. היום סיימתי את צילום הרנטגן כאמור לעיל ובו נכתב: בוצע: צילום אגן וםרקי ירכיים. ממצאים: ללא עדות לתהליך ליטי או בלסטי. פרקי הירכיים ו-sij שמורים. צילום ירך ימין צילום ירך שמאל: ממצאים: פרגמנט גרמי סמוך לטרכנטר גדול ירך שמאל. אני די מודאגת מהממצא בירך שמאל. אני מבינה שזה לא באזור שעשיתי נזק ניווני לברלי קדמי כמו שראו בעבר,אלא סמוך לטרכנטר גדול. מה אומרת תשובת הרנטגן? מה זה פרגמנט גרמי סמוך לטרכנטר גדול ירך שמאל? מה זה אומר? האם זה ממצא מדאיג? יש לי תור לאורטופד רק בסוף החודש, האם לדעתך עלי לנסות להקדים את התור? אנא תשובתך מהו אותו ממצא? אודה לך מראש בברכה

04/05/2021 | 17:59 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום שירה ממצא גרמי הצמוד לטרוכנטר הגדול הינו ממצא מחוץ למפרק הירך. אכן, אין קשר לפגיעת הלברום שהיתה לך. סביר להניח כי ממצא זה הינו כרוני ולכן בהחלט מומלץ להיבדק על ידי אורטופד. רק בריאות

05/05/2021 | 15:29 | מאת: שירה

דר' שלום רב, תודה לתשובתך אך רציתי להגיד ולשאול דבר נוסף בבקשה. הייתי עם הצילום רנטגן אצל אורטופד כללי בתקופת חולים שאמר שזה הסתיידות . שאלתי מה צריך לעשות ואמר שום דבר. אני די מודאגת, אם זה ממצא שהוא מחוץ למפרק,מאז איך ניתן לדעת היכן הממצא הזה ומה מהותו? האם זה יכול להיות דבר מסוכן? גידולי? חלק גרמי זה ממה הוא נובע? למה הכוונה סביר להניח שהממצא הזה הוא כרוני? לאיזה רופא בתחום באורטופדיה אני צריכה לגשת? רציתי להגיע אליך, אך ראיתי שאתה מאזור חיפה ואני ממרכז הארץ. אנא תשובותיך לשאלותיי הנוספות. תודה מראש בברכה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך