כאב בעצם הזנב מזה 3 חודשים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

15/04/2021 | 17:43 | מאת: יאיר

שלום רב אני סובל מזה מס חודשים בכאבים בעצם הזנב ביצעתי MRI אגן ופרקי ירכיים (במידה ויש עניין אני יכול לתת קישור לספריית DICOM לצורך בחינת הצילומים אשמח להסבר עבור תשובות הפענוח הבאה : הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T2 T1 מישור אקסיאלי סגיטלי וקורונלי התוויה: כאבים באזור עצם הזנב ממצאים: ממצא לוואי: כליה במיקום אקטופי באגן הקטן. פגמים סחוסיים, שינויים של אי-סדירות קורטיקלית עם ציסטות תת קורטיקליות קטנות בתקרת האצטבולום בפרקי ירכיים משני הצדדים. מתאים לשינויים ארטרוטיים. רושם לבליטה גרמית באזור המעבר בין ראש וצוואר הפמור בפרקי ירכיים משני הצדדים חשוד לד דפורמציה גרמית מסוג CAM . פרט לכך סיגנל לשד העצם תקין בעצמות האגן ובפמור המקורבת משני הצדדים. עמדה תקינה של ראשי הפמור באצטבולה משני הצדדים אין כמות חריגה של נוזל בפרקי ירכיים. נוזל נראה במפרק סקרואיליאקלי ימני ללא ארוזיות גרמיות וללא בצקת לשד עצם במפרק. ללא נוזל במהלך שריר איליופסואס. מסת שריר סימטרית. הפורמינה הסכיאטים חופשיים. מאחז תקין של גידים הגלוטאליים בגבשושית הגדולה משני הצדדים. מאחז תקין של גידי ההמסטרינג באיסכיום משני הצדדים. איברי האגן ללא ממצא חריג. סיכום: שינויים ארטרוטיים בפרקי הירכיים משני הצדדים. מעט נוזל במפרק סקרואיליאקלי מצד ימין, המשמעות לא ברורה. לתיאום קליני. מומלץ MRI מעקב בעוד 3 חודשים. כליה באגן במיקום אקטופי..

19/04/2021 | 19:40 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום יאיר הממצאים מדגימים שינויים ניווניים במרכיב המכסה את ראש הירך. בנוסף מבנה צוואר הירך הינו מעט קמור היכול לגרום לתסמונת תפס וכאבים בירך. רק בריאות

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך