הגבלה וכאבי בשני הברכיים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

31/03/2021 | 01:26 | מאת: חוסיין

שלום ד"ר לפני מספר חודש נחבלתי בחוף נפלתי ומאז התחילו כאבים וכאילו להרגיש הברך שלי חופשי עשיתי בדיקה mri ברך שמאל וזו התשובה לסיכום: 1 .סימני נזק אינטרסטיציאלי קל ברצועת ה- ACL ,ללא קרע. 2 .ללא הדגמת נזק סחוסי או גרמי. 3 .וריאנט אנטומי בסהרון הלטרלי, ללא עדות לנזק/קרע בשני הסהרונים וכבר עבר זמן שאני שומר על הברך ולובש הגרב שמחזיק הברך ועד עד עכשיו מרגיש הגבלה בתנועה של הברך וכאב במאמץ ולציין שלפני שנתייים היה לי מקרה דומה לברך ימין שעד עכשיו אני מוגבל בתנועה וכאבים במאמץ ** וזו התשובה של ברך ימין לא נצפו אות חריג משמעותי במח העצם בשלד המודגם תפליט קל-בנוני בבורסות ובחלל המרפק הACLA מעובה יכול להתאים לשינוי בצקתי, הציר הכללי שמור, איבוד חלקי של האות התקין. מניסקוסים הצדדי עם שינוי מוצינוזי בקרן הקדמית. הפנימי מדגים אות חריג החוצה את הקרן האחרוי, חשד לקרע סריקה 8 ב PD+SPIR סגיטלי והסריקות השכנות לא נצפה ציסטה ע"ש בייקר . בסכום כמפורט לעיל לקולציה קלינית של הממצאים כולל נזק מניסקאלי מיאלי אחורי ושינוי בצקתי במהלך הACL לקולציה קלינית האם הממצא עושה הגבולות בתנועה ברגליים ? אשמח להמלצה והסבר ממך ד"ר תודה בהקדם

01/04/2021 | 20:50 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום חוסיין ממצאים של ה- MRI ברך שמאל לא מראה נזק חד משמעי. לא ברור מאין הגבלת הבירכיים שלך. הייתי ממליץ על בדיקה קלינית על ידי מומחה ברך. בהצלחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך