ייעוץ ארתרו-ירך קרע לברום דו"צ

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

10/02/2021 | 23:12 | מאת: יקיר

חייל בן 22, לאחר שירות קרבי ביחידה מיוחדת למשך תקופה קצרה החלו כאבי גב ובהמשך גם כאבים בירכיים בזמן מאמץ (כאבים מכניים). לאחר שנה וחצי, שכבר עזבתי את היחידה, ערכתי בירור מקיף בנושא בעיות הגב ומפרקי האגן והירכיים עם מספר מומחים ראומטולוגים וגם אורתופדיים לגב ולמפרקי האגן והירכיים. לאחר ביקור אצל ראומטולוגית בנהריה, אובחנתי כסובל מ Ankylosing Spondilitis וכאבי הגב התחתון ככל הנראה מוסברים ע"פ האבחנה מאחר והם בעיקר בעל אופי דלקתי. כמו כן, אבחנות אחרות: סקילירוזיס סאקרו-איליאק דו"צ, סקולויוזיס טורקלי קל קמורה שמאל, בלטים דיקסלים לומבריים. ובאשר למפרקי הירכיים, לאחר ביקור אצל מומחה אגן ומפרקי הירכיים בביה"ח רמב"ם, לאחר ביצוע על פי המלצתו אתרו ירך דו"צ, MRI ירך שמאל - קרע לברום ברור סוג 1 קדמי קרוב לגיס האיליופסאוס, ללא מבנה קאם משמעותי זווית אלפה 55, ללא פכיעה סחוסית. MRI ירך ימין - קרע לברום קדמי ברור סוג 1 עם ציסטה בתוך הלברום, הקרע קרוב לגיס האיליופסאוס, ללא מבנה קאם משמעותי זווית אלפה 55, ללא פגיעה סחוסית אצטבולרית. XR של אגן ומפרקי הירכיים - מבנה תקין ללא דיספלזיה, ללא מבנה קאם בולט, קרוס אובר 20%, ללא סימני שחיקה סחוסית. קליניקה: שתי הירכיים בדיקה דומה - כיפוף 110 עם כאב גב, סיבוב חיצוני 30 עם כאב גב, סיבוב פנימי 50 עם כאב במפשעה, קשה לבצע מבחנים לברליים עקב כאבים חזקים. בנוסף, מורגשים כאבים בעת ביצוע מאמצים כגון הליכה ממושכת או ריצה. שאלתי אליך היא ד"ר יקר בנושא רלוונטיות הניתוח אליי. אדגיש כי במצב הנתון אני חווה ירידה משמעותית ביכולות הספורט מכשהייתי רגיל בעבר, ללא ריצות כמעט בכלל וממעיט בפעילות עם מפרקי הירכיים. ישנם כאבים מורגשים חזקים. אשמח לייעו. בנושא ארתרו לירכיים במקרה שלי כאמור. בברכה ובהערכה רבה!

11/02/2021 | 16:59 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום יקיר בהחלט יש עדות לפתולוגיה בשני מפרקי הירכיים הגורמים לכאבים. הן ההדמיה והן הבדיקה הגופנית מעידים על כך. דרכי טיפול הם מגוונים וניתוח הוא בהחלט אפשרות באם הטיפולים השמרניים אינם עוזרים (פיזיוטרפיה, הזרקות למפרק) רק בריאות

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך