כאב באגן צד שמאל מחמיר בעמידה והליכה ממושכת

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

17/01/2021 | 20:59 | מאת: Joni

שלום דוקטור יקר, כמעט שנתיים שאני סובל מכאב לא מוסבר באגן שמאל שמקרין לעיתים גם למפשעה ולגב התחתון ואף לצלע. ביצעתי בדיקות לאיברי הבטן לעמוד השדרה ולא נמצא ממצא המסביר את הכאב. האורתופד שלח אותי לבצע בדיקת mri ארתרו של מפרק ירך עם חומר ניגוד. האם לבצע את הבדיקה? יכול להיות שמקור הכאב הוא ממפרק הירך? כאב מפרק ירך יכול להגיע עד לצלע? חומר הניגוד מסוכן? כי הבנתי שהוא נספג ונשאר בגוף. וכבר ביצעתי בדיקה עם חומר ניגוד כזה בעבר. תודה רבה על ההתייחסות !

17/01/2021 | 21:05 | מאת: Joni

רציתי להוסיף שאלה ברשותך. אציין שאני בן 24. האם בבדיקת ה mri שהוא שלח אותי יראו גם את האגן עצמו או שזה מכוון רק לירך?

20/01/2021 | 20:06 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב במידה ולא נמצאה סיבה לכאב ממקור גרמי (עצם) על ידי צילום, בדיקת ה- MRI ארתרו של מפרק הירך בהחלט יכולה להעיד על פגיעה של רקמה רכה (כגון לברום). בדיקה כזאת כוללת חומר ניגוד בכמות מועטה אך ללא החומר לא ניתן לראות את הרקמה ולכן יש בה צורך. רק בריאות

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך