שאלה.

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

10/12/2020 | 20:08 | מאת: אור

שלום אימי סובלת מחוסר סחוס בברכיים וסובלת מכאבים , המאמץ על הרגל מכאיב לה ולאור גילה לא הומלץ לה על ניתוח, פתאום הופיע לה סימנים כחולים על הרגל כמו שטף דם שוחחתי עם הרופא הוא אומר או מלחץ או כדורים, האם יכול להיות שזה בגלל שהיא הולכת על הרגליים לפעמים והסימנים נגרמים מלחץ על העצמות ואז מופיע לה שטך דם כחול סימן כחול כזה על הרגל? מה עושים במקרה כזה? תודה

13/12/2020 | 15:47 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום מור חסר סחוס בבירכיים איננו גורם לסימנים כחולים לאורך הרגל. צריך לבדוק האם ישנן חבלות, תרופות (כגון מדללי דם) או בעיית כלי דם. מומלץ להיוועץ עם רופא משפחה. בהצלחה

13/12/2020 | 18:54 | מאת: שואל

שלום האם אופטלין או רוקסט פלוס יכולים לגרום לתופעות לוואי של סימנים כחולים ברגליים? ואיך בודקים בעיות בכלי דם? תודה

14/12/2020 | 15:03 | מאת: ד״ר אייל גנסין

באם הסימנים הכחולים הופיעו בצמוד לתחילת נטילת האופטלגין/ רוקסט מומלץ להפסיק את התרופה עד לבירור עם רופא משפחה. לגבי בעיית כלי דם- ניתן לפנות למומחה כלי דם לבירור הדמייתי (כדוגמת דופלר). בהצלחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך