איך מתנהלים עם קרע בצולבת

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

10/10/2020 | 21:01 | מאת: זהר ירדן

בני בן 14. כדורגלן. לפני 3 חדשים ,במהלך אימון קרע את הצולבת. . בmri איבחנו קרע מלא בצולבת הקידמית. הרופאה שלחה לפיזיוטרפיה לחודשיים. בשום שלב הברך לא ברחה ולא היתה חוסר יציבות. לפני מספר ימים עשה mri חוזר ועדיין קרע מלא. הפיזיוורפיסט טוען שאין מה לנתח כי הברך יציבה וחזקה. מה עושים במקרה כזה?

14/10/2020 | 05:06 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב חוסר יציבות לאחר קרע של הרצועה הצולבת הקידמית גורמת לאי יציבות בתנועות סיבוביות. בהנחה שיש קרע מלא בהחלט מומלץ לשקול ניתוח לשיחזור הרצועה הצולבת על מנת למנוע שחיקה מוקדמת של הברך. המלצתי היא לפנות לרופא מומחה ברך לצורך בדיקה ואפשרות לניתוח. רק בריאות.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך