פענוח בדיקת mri ברך ימין

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

24/07/2020 | 01:06 | מאת: רוני

תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של הברכיים: הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE ,בשקלול PD, T2, T1 ,במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. התוויה: בירור כאבים. השוואה: אין. ממצאים: צד ימין: בצקת לשדית דיפוזית קלה ב- MTP ,ללא הדגמת קווי שבר. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות שמורות. לא הודגם קרע בשני הסהרונים. המנגנון המיישר וסחוס הפיקה ללא ממצא חריג. נוזל תוך מפרקי בכמות פיזיולוגית. לא הודגמה ציסטה פופליטאלית. לסיכום: רושם לתגובת מאמץ ב- MTP ,ללא הדגמת קרע ברצועות או בסהרונים - לקורלציה קלינית.

27/07/2020 | 04:41 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רוני בדיקת ה- MRI מראה כי ישנה קליטה בחלק הפנימי של השוק (מרכיב את מפרק הברך). יכול להיות כתוצאה ממאמץ מופרז בתקופה האחרונה או לחילופין לחבלה.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך