כאבים בחיבור הירך והאגן

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

24/04/2020 | 20:22 | מאת: סמדי

שלום, כבר תקופה ארוכה שאני סובלת מכאבים באים וחולפים באיזור המפרק שבין ירך ימין לאגן. הכאבים תמיד באים אחרי מאמץ גופני, ולאחרונה יותר מהרגיל, גם אם מדובר במאמץ קל (למשל לנקות את הבית). הכאב מתחיל תוך כדי הפעילות וממשיך למשך מס' ימים ברמות משתנות (לפעמים מגיע עד צליעה עם הרגל). פניתי לאורתופד שהיה משוכנע שמדובר בשריר וטען שאין צורך בצילום. אשמח לשמוע התרשמות נוספת- מדובר בכאב חד ועמוק, שממשיך לכאוב גם במנוחה, ללא מגבלה בתנועה אך חוזר אחרי כל פעילות ולפעמים ברמה מאוד חזקה. ניסיתי משחות כגון וולטרן אבל הכאב תמיד חוזר. לפעמים אפשר לשמוע "קליקים" קטנים בסיבוב הירך. מה אני יכולה לעשות?

26/04/2020 | 07:09 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום סמדי בהחלט ניתן להבין כי את סובלת. כאבים אלו יכולים להיות ממקור שרירי בעיקבות מאמץ אך יכול גם לנבוע ממקור אחר. באם תרופות אנלגטיות (הורדת כאב) אינן עוזרות בטווח הארוך והכאבים אינם מוקלים בהחלט מומלץ לעשות צילום אגן/מפרק ירך ובדיקה נוספת אצל אורטופד. בהצלחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך