פגיעה בברך - בקשה לייעוץ ופענוח בדיקת mri ברך שמאל

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

25/02/2019 | 20:48 | מאת: מור

שלום, עברתי תאונת דרכים לפני כשנה ואני סובל מהגבלות קשות בברך. ביצעתי בדיקת mri עם חשד לקרע במיניסקוס והנה חלק מהתוצאות: מודגמת בצקת לשדית מינימאלית בהיקף הקונדיל הפמורלי המדיאלי, כנראה קונטוזיה. מודגם באספקט האחורי הצדדי של המטפיזה של הפמור הדיסטלי נגע פרא-קורטיקלי בעל אותות נמוכים בכל התהודות, המתאים ל-NOF שעבר סקלרוזיס, בקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי ובגובה 8.1 ס"מ, ללא משמעות קלינית. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם אות חריג הוריזונטלי מינימאלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי, אשר אינו מערב את המשטחים הפרקיים, כך שלא מוגדר כקרע. אשמח לדעת מה זה אומר? והאם זה אומר שאין לי קרע? או יש משהו אחר? אודה לתשובות.

26/02/2019 | 08:12 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום התשובה מראה בעצם על פגיעה מניסקיאלית אך לפי חומרתה איננה מעידה על קרע. בנוסף ממצא גידולי שפיר כרוני שעבר הסתיידות (נמצא אצל אחוז מהאוכלוסיה בבדיקה שיגרתית). במידה ויש הגבלה בברך או כאבים מומלץ להתייעץ עם מומחה ברך לצורך בדיקה והחלטה על המשך טיפול רק בריאות

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך