שברי מאמץ

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

15/12/2008 | 10:19 | מאת: חייל

ד"ר שלום אני חייל בסדיר בישרות קרבי, לפני שירותי הצבאי הייתי ספורטאי (שיחקתי כדוריד בקבוצה וכדורסל כחובב). לקראת סוף הטירונות התברר שיש לי שברי מאמץ ואמרו לי שמנוחה קצרה וחוסר פעילות יעבירו את זה. זה מה שקרה אבל מאז זה חזר לי עוד פעם. השאלה שלי היא האם אני אוכל לחזור ולעשות ספורט במסגרת מקצועית או חצי מקצועית. או ששברי המאמץ זה עונש לכל החיים. דרך אגב אבא שלי אומר שצריך לאכול הרבה גבינה צהובה כשיש שרי מאמץ כי זה מחזק את העצם? נכון או שהוא חיי בסרט של תנובה?

17/12/2008 | 00:11 | מאת: ד"ר אברהם כץ

שלום רב הטיפול בשברי מאמץ הוא מנוחה של מספר שבועות , לפחות שישה , ולא מנוחה קצרה . שברי מאמץ מאבחנים לעיתים לפי אופי הכאבים אבל בדרך כלל יש לעשות צלום רנטגן או מיפוי עצמות . בודאי שתוכל לעשות ספורט בעתיד .

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך