פורום טיפולי פוריות
מנהל פורום טיפולי פוריות

שלום וברכה אני בת 39.ב. דם ביום חמישי לוסת e2 =203 .fsh 10.3. לצורך שמור פוריות עשיתי בינתיים 2 סבבים באחד יצאו 14 ביציות מתוכם 9 תקינות.סבב שני 7 ביציות מתוכן 5 תקינות. עכשיו בסבב שלישי לפני הוסת ראו 5 זקיקים בשחלה ימין ו3-4 בשמאל. ביום שלישי לוסת האחות כתבה זקיקים קטנים ולא רשמה כמה אבל מן הסתם דומה למה שהיה כמה ימים לפני הוסת. כרגע לאחר 9 ימי טיפול יש 5 זקיקים בגודל 10 ומעחה ועוד קטנים שהרופא מחכה שיתפתחו. עוד דבר, בדרך כלל יש לי 2 זקיקים מובילים שהם בדרך כלל מתפספסים כי נותנים להם "להתאבן" על מנת להמתין לקטנים שיגדלו. אולי גם זה מעיד על רזבה נמוכה? האם תמונת המצב המתוארת מעידה על רזרבה נמוכה? או רזרבה שהתדלדלה מתחילת הסבבים ועד עכשיו? היית ממליץ להתחיל עם תכשירים להטבת המצב כגון dhea? תודה רבה
זו תופעה רגילה של ירידה במספר הזקיקים מטיפול לטיפול. במקרה זה יש לשקול הגדלת מינון התרופות DHEA לא עוזר במקרים אלו (אם בכלל).
שלום פרופסור משיח, עשיתי שאיבה לפני שישה ימים לצורך שימור. אינני רוצה בהיריון כרגע. קיום יחסים לא מוגנים שבוע לאחר שאיבת ביציות יכול להביא להיריון? או שאני מוגנת כי הביוץ בעצם היה לפני שבוע והביציות שלי נשאבו? תודה ושבת שלום
קרוב לודאי שאת מוגנת אבל כדאי בכ״ז להיזהר כי לפעמים יש. יוץ כפול
שלום רב, אני לא מצליחה להבין- ספירת זקיקים קטנים להערכת רזררבה שחלתית מתי במחזור עושים כי בגוגל כתוב יום 3-5 לוסת אבל אני תמיד מפספסת את זה...וגם איפה לעשות? האם במכון א"ס רגיל של קופ"ח אצל טכנאית או אצל רופא פוריות שידע לומר לי? תודה
פירת הזקיקים האנטרלים יכולה להתבצע בכל יום לאורך החודש. הבדיקה יכול. להעשות על ידי מומחה פוריות או מומחה א. ס.
שלום נמצאה אצלי ציסטה עכורה בגודל 4 ס"מ הרופא אמר שראשית יש לעקוב ואם לא תעלם יש לקחת גלולות. הבנתי אבל שגלולות מסייעות בציסטות צלולות...מה דעתך?
ייצכן מאד שמדובר בציסטה של הגופיף הצהוב. הגלולות יחידו את העלמותה. אם לא-צריך לעשות ברור נוסף.
רק לדעת כדי לא להיות באשליה לקבל מענה...
ראי תשובותי לשאלות הרבות למטה. מאידך, איני מתחייב לענות לשאלה ברגע שהיא נשאלת כי אני עסוק גם בדברים אחרים.
רוצה להתיעץ איתך וסומכת על דעתך. רק ראיתי שהצטברו שאלות וחשבתי שאולי הפורום לא פעיל.זה מובן שאתה עסוק ושתענה כשיש לך פנאי לכך. וזה גם לא מובן מאליו שאתה עונה בענווה לכל שואל/ת. תודה רבה על כל התשובות המקצועיות והטובות. סליחה אם פגעתי.
תודה גם לך ולהמשך שיתוף הפעולה.
היי, לאור השינויים בהנחיות לנשים בטיפולים שלסיים עם החיסונים לפני הטיפול שאלתי היא כזו, לפני כשבוע היי ה המלצה להתחסן גם מי שנמצא בטיפולים והתחסנתי על פי המלצת הרופא. עכשיו ההנחיות השתנו ואני באמצע בפרוטוקול והשאיבה צריכה להיות לפני החיסון השני ... מה עושים עם ההחזרה ? תודה
לפי דעתי ובהסתמך על כל האיגודים המקצועיים בארץ ובעולם, עדיף לקבל את זריקת החיסון השניה.
שלום רב, עברתי כריתת חצוצרות לפני שנתיים, ואנחנו עם ילד בן שנה מטיפולים. כרגע אנחנו לא מעוניינים בהיריון נוסף. 1. האם ניתן לקיים יחסים לא מוגנים ללא חשש מהיריון טבעי ברחם? 2. האם אפשר להסתכל על כריתת החצוצרות שעברתי ממזמן כאמצעי מניעה בשלב הזה? 3. באיזה אחוזים של יעילות מניעה? תודה
טם כרתו את שתי החצוצרות אז אין אפשרות להרות אלא ב-IVF. מניעת ההריון מוחלטת.
שלום פרופ אשמח למענה עשיתי בדיקות הורמנאליות השנה ואשמח לדעתך. ה fsh קפץ מ 5.9 שנה שעברה ל 7.6 זו לא ירידה תלולה מידי? אני בת 36 ה amh 4.97 ושנה שעברה היה 5.72 מה זה אומר לגבי הפוריות שלי? האם היא מדרדרת מהר מידי?
ההבדלים בין שתי הבדיקות גם של ה-FSH וה-AMH אינם משמעותיים ואין להסיק מהם שהרזרבה השחלתית פחתה.
תודה פרופ האם הרזרבה שלי תקינה אם כך לגילי?
היי אשמח לעזרה התחלתי טיפול בתרסיס מהיום ה21 ולאחר 10 ימים החל ווסת זה תקין ?
בהחלט ה מה שמצופה.
שלום פרופסור באחת משיחותי עם חברתי עלה כי לאחר תקופה בה נטלה גלולות חלה עליה ברמת amh. האם ייתכן הדבר ? האם כדאי לי ליטול גלולות למספר חודשים לפני סבב שימור . או בכלל בין טיפולים כדי לשמור טוב יותר על הרזרבה ? אשמח להסבר בנושא זה הרבה תודה הסבריך שופכים אור ומאפשרים לי לעבור את הטיפולים רגועה יותר וחכמה יותר זו עזרה עצומה עבורי . תמר
תודה על המחמאות. טיפול מקדים בגלולות לא משפר את הרזרבה השחלתית, אפילו הראו בעבודות שונות שהוא מקטין את מספר הביציות.
האם פרוגסטרון 6.5 לפני שאיבה (צפי של 22 זקיקים) עלול להשפיע על איכות העוברים ויכולת השתרשותם? במידה ומהסבב הזה הופרו עוברים יפים הפרוגסטרון הגבוה משפיע על השתרשותם?
שאלה כמה גבוה הפרוגסטרון. אם יותר מ-3 כדאי להקפיא את העוברים כי ה-P הגבוה משפיע על הרירית.
תודה רבה!
בת 34, לא מצליחה להכנס להריון כשנה וחצי. בצילום רחם חצוצרה אחת חסומה, שניה תקינה. פרופיל הורמונלי ביום ה-5 למחזור: TSH 2.5 פרולקטין 535 LH 5.7 FSH 8.3 אסטרדיול 224 pmol/l פרוגסטרון 1.9 טסטסטורון 0.9 האם רזרבה שחלתית תקינה? נראה שאסטרדיול מעט גבוה. מנסה להמנע מטיפולים הורמונליים, האם עדיין יש סיכוי להריון טבעי או יש לעבור לטיפולים? תודה!
שכחתי לציין שהמחזור סדיר כל 26-29 יום ומרגישה שיש ביוץ כל חודש.
בדיקות אמינות יותר לרזרבה השחלתית הן: AMH ו-AFC (את הבדיקה האחרונה יכול לבצע כל מומחה פוריות שיש לו מכשיר א.ס.). לדעתי כדאי להתחיל הטיפולי פוריות וטובה שעה אחת קודם.
בוקר טוב, לאחר 9 ימי דקפפטיל בבדיקות הדם היום אסטרדיול 178 ופרוגסטרון 3.7 האם הפרוגסטרון הגבוה מהווה בעיה לתחילת סטימולציה עם מנופור? כדאי להמשיך רק עם דקפפטיל לירחדה נוספת? תודה רבה
אם קבלת וסת, אפשר להתחיל את הסטימולציה. ראי גם תשובתי לשואלת הקודמת.
שלום פרופ' משיח, אני מזריקה דקפפטיל כבר מסםר ימים וטרם התחילה הוסת. נאמר לי כי אפשר לבדוק רמות הורמונים ואם כבר יש דיכוי מספיק ניתן להתחיל סטימולציה עוד לפני תחילת הדימום. האם זה נהוג? תודה על תשובתך
אני מבין שמדובר בפרוטוקול ארוך. את הפרוטוקול הארוך מתחילים ברוב ביום ה-20 של המחזור הקודם אחרי שבדיקת ה-P הדגימה שהביוץ התרחש. בטיפול כזה יש לחכות לוסת לפני תחילת הסטימולציה.
שלום רב דוקטור, אני ובעלי מנסים מזה כשנה להיכנס להריון.. צעירים מאוד (21 ו24) פרופיל הורמונלי, מעקב זקיקים צילום רחם תקין. מחזורים מסודרים מאוד בדיקת זרע של בעלי תקינה- פרט לתנועתיות מעט נמוכה (נעשה באיסוף וגינלי, הוסבר לנו שזו יכולה להיות הסיבה) מה הדר ממליץ לנו לעשות? תודה רבה!
לא כתבת כמה זמן אתם נשואים: במקרה שלכם הייתי מחכה לפחות 6 חודשים של עיתוי הביוץ והיחסים לפני טיפולים אחרים. אם עברה יותר משנה, כדאי לפנות למומחה פוריות.
פרופ' משיח שלום רב, בתאריך ה15.1 עשיתי החזרה של שני עוברים טריים. בתאריך 23.1 התחלתי להרגיש סימנים כמו לפני מחזור. מאחר וזה לא הניח לי היום ה24.1 עשיתי בדיקת הריון ביתית בשעה 1630 שיצאה שלילית. אני יודעת שאמורים לחכות לבדיקות הדם אבל המתח הרג אותי. זוהי פעם שניה שאני עושה החזרה ובפעם הקודמת גם הרגשתי כך כמה ימים לפני שקיבלתי. הבנתי שהבדיקות הביתיות היום הן מדוייקות ומנבאות הריון גם בטרם איחור המחזור. רציתי לדעת האם יש סיכוי שאני אכן בהריון וזה לא נראה כרגע בבדיקה. אציין גם כי אני בת 41 פלוס. אני יודעת שהייתי צריכה לחכות אבל המתח והחרדה גמרו עלי. אודה לתשובתך המקצועית. תודה לירון
אין טעם להקדים את הבדיקה. המוקדם ביותר זה בדיקה 12 יום לאחר החזרת עובר של 3 ימים ו-10 ימים לעובר בלסטוציסט. בדיקה ביתית אינה רגישה מספיק.
קיבלנו תשובה כזו לביופסיה של פוליפ בבדיקת היסטרוסקופיה: Endometrium,biopsy: Fragments of endometrial polyp אבחנה: B20-35679/1 T84000 M76800
תשובה תקינה
שלום פרופ', שואלת שוב כי חוששת ששאלתי הקודמת נדחקה מטה: בת 36 ללא ילדים, עם בעיית פוריות על רקע לא מוסבר למעט כריתת חצוצרה אחת לפני כעשור בשל הידרוסלפינגס. נקלטתי בסבב ivf ראשון באוגוסט האחרון ונצפה דופק אך עברתי גרידה לפני שלושה חודשים לאחר שנפסק הדופק בשבוע 8+6. מאז הגרידה בשלושת המחזורים האחרונים הרירית דקה מאוד, סביב 4-4.5 מקסימום (לפני כן הייתה סביב 7-8). עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית שיצאה תקינה. אשמח לדעת: א) האם יש בדיקות אחרות אותן כדאי לבצע לבירור הרירית הדקה, בהינתן שלא היו ממצאים בהיסטרוסקופיה? ב) האם רירית דקה יכולה להשפיע גם על סיכויי הפלה ולא רק על סיכויי קליטה? ג) הרופא המטפל המליץ לקחת לטרוזול, בעוד אתה ציינת שעדיף אסטרופם. האם ישנם הבדלים משמעותיים שתוכל להסביר עליהם בקצרה? מודה לך מקרב לב.
הטיפול לרירית דקה הוא (מלבד כירורגי) מינון גבוה של אסטרוגנים, לכן המלצתי על אסטרופם. הלטרוזול מוריד את רמת האסטרוגנים וכן אינו מומלץ על ידי.
שלום רב פרופ׳, בת 40 אמורה להתחיל בקרוב סבב שני של הקפאת ביציות. בסבב הקודם קיבלתי זריקות של גונל במינון 225-150 יומי ומנופור במינון 300-450 יומי והוקפאה רק ביצית אחת. בסבב השני הרופא מעוניין לנסות פרוטוקול שונה - רק מנופור במינון 600 יומי. האם זה פרוטוקול מקובל - האם לא נחשב למינון מאוד גבוה? והאם ניתן לדעתך להסתפק רק בגונל (הזריקה של המנופור מאוד כואבת). תודה מראש!
מינון 600 אינו חריג בפרט לנוכח הרזרבה השחלתית הנמוכה שלך. לא הייתי מוותר על המנופור
האם הסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת פוליפ מהרחם עלולה לפגוע ברירית? וכן האם ניתן לבקש לעשות בהרדמה? הגנסת ספקולום מאוד כואבת לי....או שזה ללא ספקולום? תודה מראש.
אם הפעולה נעשית בידי מומחה אז אין סבה לסיבוכים. אפשר לבקש לבצע בהרדמה.
שלום, שאלה קצת מוזרה, חוק טיפולי פוריות בארץ היינו עד גיל 54. אם ברשותי מוקפאים אני יכולה להטיס אותם איתי לחו"ל ולבצע שם החזרה? (המשך מעקב ולידה ב"ה ובלי נדר שברור רק בארץ.) תודה
תוכלי למצוא ארצות שיסכימו להחזיר לך את העוברים.
תודה רבה! בריאות והצלחה .
שלום ד"ר ב"ה בהריון שחיכיתי לו הרבה זמן.. בתחילת השבוע עשיתי חיסון נגד שעלת(תחילת שבוע 31) מתלבטת האם כדאי לבצע חיסון לקורונה וכמה זמן אחרי חיסון השעלת אפשר להתחסן לקורונה
ראי גם תשובתי לשואלת הקודמת. איני רואה בעיה להתחסן לקורונה שבועיים אחרי החיסון לשעלת.
הריון יקר לאחר IVF. האם היית ממליץ להתחסן לקורונה גם בשליש הראשון? מה ההבדל לצורך כך ביחס להמתנה לאחר שבוע 14?
לפי החלטות המועצה הלאומית לפוריות ומיילדות וכן בהסתמך על איגודים מיקצועיים בארץ ובעולם, יש לעודד נשים לקבל חיסון גם לפני וגם בזמן הריון והנקה, באשר לשליש הראשון: לא נקבע שזה מסוכן או שעלול לגרום למומים, אבל היות ובשליש הראשון תתכן הפלה (לא בגלל החיסון!) או בעיות אחרות והאישה עלולה לחשוב שההפלה קשורה לחיסון, ייש להשאיר את ההחלטה לה. עם זאת לאחרונה התפרסם מאמר שהראה שהדבקה בקורונה בשליש הראשון היתה מסוכנת להריון.
ערב טוב ובהערכה רבה .. האם הבדיקה בנדון מומלצת בגיל 40 + ? לשם מה ?.. (אני בריאה לגמרי , ב. דם הורמונליות הכל תקין , רזרבה שחלתית FSH - 9.8 ללא אף ניסיון להרות בעבר .. . ) ..
היא מומלצת בכל גיל והיא מעידה, על הרזרבה השחלתית, יותר טוב מאשר ה-FSH.
פרופ. משיח בהערכה רבה - ערב טוב ... אנא רק דעתך שמאוד חשובה לי לגבי עיתוי להזרעה .. (בגיל 40 +) .. אתמול (יום רביעי) בב. דם : ESTRADIOL (E-2) 1119.0 pmol/L PROGESTERONE 1.0 nmol/L LH 26.6 IU/L ואולטרסאונד זקיק הגדול 17 מ"מ .. ובאותו יום (אתמןל) זריקת אביטרל 250 ב12:45 בצהריים . היום (יום חמישי) הזרעה בבוקר ב 9 - רק 20 שעות לאחר האביטרל . אנא דעתך בבקשה ... ממש מבקשת את דעתך .. :) תודה רבה ...
.
רוב המטופלות ולצערי גם הרופאים טועים באמירה שאת ההזרעה צריך לעשות רק 36 שעות לאחר האוביטורל. נכון שהביוץ מתרחש בד"כ כ-40 שעות לאחר האוביטרל אבל זרע שמסוגל להפרות, שורד לפחות 72 שעות.
שלום רב, ביום ראשון האחרון עברתי הזרעה על בסיס טבעי (בין סבבי IVF). הביוץ היה כנראה ביום שני. הרירית היתה 7.6 ביום ראשון. היום (יום חמישי), 3 ימים לאחר הביוץ, הרירית ירדה כמעט ב 2 מ"מ, ל 5.7. לא היה דימום. כיצד זה ייתכן? האם תקין? אציין כי עברתי לפני 3 חודשים היסטרוסקופיה ניתוחית ואבחנתית להסרת שרירן קטן., מאז - הרירית היתה דקה ובמשך החודשיים שלאחר הניתוח לא עלתה מעבר ל5 - 6. רק החודש עלתה ל 7.6. כיום חלפו בדיוק 3 חודשים מהניתוח הייתכן שהרירית נפגעה במהלך הפרוצדורה? (בחודשים שלפני הפרוצדורה הרירית היתה בין 8-10.5 בזמן הביוץ). האם ניתן להיכנס להריון כשהרירת יורדת לאחר הביוץ?
פרוצדורה כמו ניתוח היסטרוסקופי עלולה לפגוע ברירית. מאידך, הירידה בעובי הרירית לאחר הביות היא שכיחה ונובעת מהפיכת הרירית מהשלה שגשוגי לשלב ההפרשתי.
שלום רב . מטופלת בטיפולי פוריות מזה כשנתיים וחצי. עברתי החזרה ב10 לינואר. עקב הפלות חוזרות טבעיות וכישלונות מרובים בטיפולי הפריה מקבלת דופסטון *3 ליום אנדומטרין *3 ליום וקלקסן 40 מ"ג ליום. הייתי אמורה לעשות בדיקה מחר אך לא מבצעים ביחידה בדיקות ביטא ביטא שישי. היום עשיתי בדיקה ביתית שלילית. האם יש עוד סיכוי? ( בלחץ כי במידה וחיובי גם צריכה להתחיל סטרואידים בגלל טירוטוקסיקוזיס בעבר שהטריגר שלו היה הריון של הילדה והפלות חוזרות שלט ברורה סיבתן )
בשלב זה אין לסמוך על הבדיקה הביתית ויש לחכות לבדיקת הדם.
בת 33 עם אנדומטריוזיס קשה, נגע רקטווגינלי. amh 0.66 כשהייתי על גלולות, ומאז עלה ל1.59 אחרי הפסקת גלולות. נדרשתי לבצע שימור פוריות ורק לאחר מכן ניתוח להסרת הנגע. לאחריו ניתן יהיה להיכנס להריון ולהחזיר עובר. היום ביצעתי שאיבת ביציות ונשאבו רק 5. מחר יבוצעו הפריות. 1. האם יש דרך למנוע וסת במהלך טיפולי הפוריות כיוון שסובלת מכאבים קשים? 2. האם מיעוט הביציות נובע מהרזרבה השחלתית הנמוכה ומעיד גם על הסבבים שיבואו, או על תגובה לא מוצלחת להורמונים? (בשחלה אחת היה רק זקיק אחד) 3. כמה סבבים/עוברים היית ממליץ לבצע/לשמר בהנחה שרוצים שני ילדים ויש סיכון בפגיעה בשחלות בניתוח, ומנגד הכאבים והמחלה מחמירים כל חודש, בעיקר בקבלת הורמונים. תודה רבה
האם ניתן/מומלץ לבצע סבב נוסף ברצף? מנסה למנוע מחזורים אבל מצד שני לא רוצה לסכן התפתחות זקיקים בסבב הבא. בוצעו 4 הפריות מתוך 5 ביציות שנשאבו.
האנדומטריוזיס פוגע ברזרבה השחלתית וזו הסבה שהוחלט להכניס את שימור הפוריות במקרים אלו-לסל הבריאות. הייתי ממליץ לפחות על 4 טיפולים ולשאוף להקפאה של 20 ביציות-לפחות.
תודה. אשמח לתשובה לגבי רצף הסבבים מיידית או להמתין חודש. כשהשיקולים הם הכאבים והמחזורים הקשים אל מול הצלחת הטיפול והשגת כמה שיותר ביציות.
היי פרופסור משיח, 1. האם הרה ביט (דופלר ביתי) בטוח לשימוש? 2 האם בטוח להשתמש בו על בסיס יומיומי? תודה וערב טוב
לא רצוי להשתמש בו על בסיס יומי כי גם בדופלר מקרין אנרגיה.
היי פרופ משיח האם מותר לקחת סידן אמורפי בהריון? מופק מסרטנים למיטה ידעתי)
לצערי, איני יודע, אבל למה לא לקחת סידן רגיל.
אני בת 43 נמצאת בטיפולי פוריות,לאור הכישלונות הומלץ על תרומת ביצית,האם מומלץ לעשות חיסון? האם יש חשיבות לזמן החיסון? (הכוונה לפני/אחרי החזרה?)
לפי המועצה הלאומית לפוריות וגם על פי דעתי, מומלץ לקבל חיסון בכל שלב: לפני, בזמן או אחרי הטיפול
שלום פרופ׳ משיח, כנראה שאלתי הקודמת נדחקה. אודה מאוד לשמוע את דעתך המקצועית בעניין הנל. אני בסבב החזרת מוקפאים על בסיס הורמונלי. מיום 3 לוסת לוקחת 2 מדבקות אוורל (50 כל אחת) ומחליפה אותן כל 3 ימים. ביום 11 לוסת: רירית: 6.5 זקיקים קטנים- זקיק 11 בשחלה שמאל אסטרדיול: 282 פרוגסטרון: 2 LH: 3.4 היום (יום 13 לוסת): רירית: 6.6 הרבה זקיקים קטנים- זקיק 9 בשחלה שמאל אסטרדיול: 694 פרוגסטרון: 0.4 LH: 2.9 1. האם לאור התוצאות הנוכחיות, היית ממליץ להוסיף למדבקות אסטרופם (וגינלי/פומי)? 2. מה הסיבה לירידת הפרוגסטרון? 3. מה צריך להיות ערך האסטרוגן על מנת שהרירית תהיה יציבה ולא תתפרק להחזרת מוקפאים? לאורך כמה זמן הערך הזה צריך להיות? תודה!
שלום פרופ משיח. בהמשך לשאלה הקודמת. היום אני ביום ה16 לוסת. אני בסבב החזרת מוקפאים על בסיס מדבקות אוורל (2 מדבקות של 50 מחליפה כל 3 ימים). ביום שלישי (19.1) הייתי בבדיקות ואלו היו התוצאות: רירית: 6.6 זקיקים קטנים (הכי גדול היה 10 ממ) אסטרדיול: 694 פרוגסטרון: 0.4 LH: 2.9 היום (יום שישי- 22.1) הייתי בבדיקות ואלו התוצאות: רירית: 7.9 זקיקים קטנים (הכי גדול 10 ממ) אסטרדיול: 374 פרוגסטרון: 2.1 LH: 5 הבדיקות נעשו במעבדות שונות. הבדיקה הראשונה נעשתה באסותא והשניה מהיום במכבי. 1. הרירית נראית לכאורה תקינה- 7.9 תלת שכבתית וסדירה אבל האסטרדיול לא ברור לי. הוא לכאורה ירד מהבדיקה ביום שלישי ולא שיניתי כלום עם המדבקות. - האם בהנחה והרירית תקינה להחזרה, האם יש משמעות לערך האסטרדיול או שאתם מסתכלים רק על עובי הרירית לצורך החזרת מוקפאים? 2. האם בנתון כזה של אסטרדיול יש יותר חשש שהרירית עלולה להתפרק לאחר ההחזרה? תודה!
עניתי כבל על שאלותיך ראי למטה
שלום רב, בת 41 בריאה עברתי החזרה של עובר בלסטוציסט שהופשר לאחר שמונה שנים של הקפאה. בדיקות תקינות, צילום רחם תקין. טופלתי לפני ההחזרה באסטרופם שלוש פעמים ביום בכדי לעבות רירית. ביום ההחזרה רירית הייתה 9 והעובר קיבל ציון טוב מאוד לאחר הפשרה. ההחזרה הייתה מלווה באולטרסאונד. לאחר ההחזרה טופלתי באסטרופם פעמיים ביום , דסטון פעמיים ביום ושלוש פעמים נרות אנדןמטרין. לצערי הבוקר קיבלתי תשובה שלילית. אשמח לשמוע מה לדעתך הייתה הסיבה לכשלון. למיטב הבנתי אם איכות העובר גבוהה ועובי הרירית תקין זה מגביר את הסיכוי להריון נכון?
שכחתי ציין שהעובר היה ממחזור שהניב תאומים. אז על אחת כמה וכמה זה מגביר את הסיכוי לא? שהעובר היה ממחזור שהניב הריון?
יש לדעת שגם עובר בשלב בלסטוציסט, שניראה יפה, לא מבטיח הריון. לפי גילה של האישה, גם עוברים כאלו, עלולים לשאת מספר כרומוזומים לא תקין (האחוז תלוי בגילה של האישה) ולא לתת הריון.
1. האם יש סכנה לקחת תרופת פרידניזולון אחרי החזרת עוברים . 2. אין לי שום בעיית פוריות . עשיתי pgd רק בגלל מין עובר . עשיתי 3 החזרות אבל היתה הפלות בשבוע חמישי . לכן הרופא הציע לי פרידניזולון וקליקסאן . השאלה שלי :האם חייבת לקחת את התרופות האלו ? במיוחד שמספר הטסיות אצלי יורד בכל ההריונות הטבעיות ומגיע ל60 אלף ?? 3 . האם התרופות האלו משפיעות על הטסיות או לא קשור ?
הסטרואידים לא משפיעים לרעה על מספר הטסיות אלא להפך. מאידך, היות ואין אינדיקציה ברורה לטיפולים התרופתיים האלו-אין אינדיקציה גם לקחת טיפולים אלו.
שלום פרופ' 14 יום לאחר החזרת עובר יום 3. בטא קטן מ-3 פרוגסטרון מעל 190 אסטרדיול 265 LH - 2.4 הבוקר עוד לקחתי תמיכה (טרם התשובות), כמובן שלא אמשיך. 1. האם אפשר להתחסן מחר לקורונה או שיש להמתין לירידת פרוגסטרון/ מרחק מהתמיכה? 2. מתי צפוי להגיע מחזור? 3. במידה ומתחסנת מחר (חיסון ראשון), מתי אפשר לחדש טיפולי פוריות? תודה מראש
לפי המלצות המועצה המדעית וכל האיגודים המקצועיים-מומלץ לקבל חיסון לפני, בזמן או אחרי טיפולי הפוריות. הוסת תופיע יומיים או שלושה אחרי הפסקת הטיפול התומך.
בת 25 נשואה 3 שנים ללא הריון יש לי אנדומטריוזיס בשחלות. עשיתי כבר 6 הזרעות שלא צלחו. פרופיל הורמונלי תקין בדיקת amh 3.75 1. האם תוצאת בדיקת amh תקינה? 2. מה היית ממליץ לי לעשות להגדיל את הסיכוי להריון?
בדעקת AMH טובה אבל הייתי ממליץ להגיע ל-IVF בהקדם
שלום פרופ׳, אני ביום 11 לוסת. מיום 3 לוסת מדביקה 2 מדבקות אוורל 50 ומחליפה כל 3 ימים. אמורה לעשות בדיקות רק ביום שלישי הקרוב אבל הלכתי ביום חמישי והיום והתוצאות הן שהרירית היא 6.5 אבל האסטרדיול בירידה. יום חמישי (יום 8 לוסת): רירית: 5.5 זקיקים קטנים - זקיק 10 בשחלה שמאל. אסטרדיול: 323 פרוגסטרון: 1.6 LH: 1.5 היום (יום ראשון (יום 11 לוסת): רירית: תלת שכבתית וסדירה בגודל 6.5 זקיקים קטנים- זקיק 11 בשחלה שמאל אסטרדיול: 282 פרוגסטרון: 2 LH: 3.4 1. למה האסטרדיול בירידה? 2. האם היית ממליץ להוסיף משהו? אסטרופם? 3. האם יש סיכוי לבצע החזרה החודש במצב כזה?
המינון שאת לוקחת נמוך. הייתי מייעץ לקחת כדורי אסטרופם אולי גם וגינלית
היי פרופ׳ משיח, הרופא משפחה שלח אותי לבצע בדיקות דם לחומצה פולית, ויטמין D, ויטמין B12 וברזל. כתוב על ההפניה להפסיק לקחת את הויטמינים 3 ימים לפני. אני לפני החזרת עוברים מוקפאים. האם הגיוני להפסיק את הויטמינים (בעיקר חומצה פולית) על מנת לבצע את הבדיקות ולקבל תשובה מהימנה? או שהיית ממליץ לא להפסיק בשלב זה?
לדעתי אין צורך להפסיק את לקיחת הויטמינים
שלום רב, עברתי שני הריונות תקינים ושתי לידות לאחר ivf בעקבות בעיית זרע. אצלי הכל תקין כרגע בניסיונות לילד 3, הוחזר לי בלסטוציסט טרי. 4 ימים לאחר ההחזרה גיליתי הריון בבדיקה בייתית אך לאחר כמה ימים(8 ימים מההחזרה) החל דימום כבד! דימום בלתי פוסק של 5 ימים ביום ה-11 להחזרה כאשר עדיין יש דימומים בטא 163 פרוגרסטורון 30 אני יודעת שלא ניתן לדעת בוודאות איזה סוג הריון זה אבל מחיפוש באינטרנט אני רואה שלרוב בהריון כימי הדימום מגיע לאחר התאפסות הבטא. האם התסמינים הללו מתאימים יותר להריון כימי/ חוץ רחמי? הדימום הגיע בשלב ממש ממש מוקדם(בדיוק בתאריך של המחזור החודשי) מחר יש לי עוד בדיקת בטא. אשמח לשמוע מה דעתך.
חבל לעסוק בהשערות, עדיף לחכות לתוצאת הבטא השניה
שלום פרופ׳ משיח, בת 33 עם אנדומטריוזיס קשה, נגע רקטווגינלי כואב מאוד, ללא הצלחה בכניסה להריון. התבקשתי לבצע שימור ולאחר מכן ניתוח להסרת נגע ורק לאחריו ניתן יהיה להיכנס להריון. Amh 0.66 כשלקחתי גלולות לפני שנה, ומאז עלה ל-1.59 בהפסקת הגלולות. התחלתי פרוטוקול ארוך עם דקפפטיל 0.1 במשך 12 יום ואז התווסף גונאל 300 ל- 5 ימים. בתחילת המחזור נצפו 12 זקיקים, וביום 10 רק שניים התפתחו לגודל 11, 13. כעת מקבלת מנופור 337.5 ויש כאבים סביב אזור ההזרקה גם יום ויומיים אחרי. 1. האם מנה שלמה של דקפפטיל לא מונעת מהזקיקים להתפתח? לא הפחיתו לי את הכמות וממשיכה לקבל מזרק שלם כל הטיפול. 2. מה המשמעות של הרזרבה השחלתית הירודה מבחינת התפתחות הזקיקים? הרי היו 12 בהתחלה, מדוע התפתחו רק 2? 3. האם בעזרת המנופור עוד זקיקים יוכלו להתפתח לפני שאיבה? 4. האם ניתן למנוע את הוסת לאחר הטיפול? סובלת מכאבים קשים בגלל הנגע, גם כעת במהלך הטיפול תודה רבה
ה-AMH שלך מעיד על רזרבה שחלתית מאד נמוכה. תגובתך לטיפול היא בהתאם. איני יודע מי ומה ראה 12 זקיקים, קרוב לוודאי שאלו לא היו זקיקים. יש לקוות שתגיבי למינונים גבוהים של הטיפול. אני כן הייתי מפחית את מינון הדקפפטיל. אין דרך למנוע קבלת וסת. בהצלחה.
תודה רבה לך. לאור 4 ההפריות שבוצעו מתוך 5 ביציות שנשאבו- באיזה יום היית ממליץ להקפיא את העוברים? מה משמעות הורדת המינון או אי הורדתו של הדקפפטיל על התהליך? האם מנופור 337 נחשב גבוה?
שלום פרופ' באיזה יום לוסת יש לבצע בדיקת afc והאם כל אולטראסאונד בודק זאת? תודה
בדיקת AFC אפשר לבצע כל החודש.
שלום רב, אני בת 36 ולאחרונה חווה מחזורים קצרים יותר במקום כל 30 יום, כל 28 יום ערכתי בדיקת amh והיא יצאה 4.97. האם התוצאה תקינה לגילי ומה זה בעצם אומר לגבי הפוריות שלי?
אציין שהחודש קיבלתי מחזור אחרי 24 ימים
התוצאה מצוינת ואפילו גבוהה. מעידה על רזרבה שחלתית טובה מאד
תודה רבה על המענה, עודדת אותי אז לא להתרגש מהתקצרות המחזור?
שלום, אמורה לקבל את חיסון הקורונה השני מספר ימים לאחר החזרת עובר. האם בעייתי? עדיף לבטל את הסבב? לדחות את החיסון? או שאפשר להמשיך הכל כרגיל?
יש המלצה של כל האיגודים המקצועיים בארץ ובעולם חקבל את החיסון. כמו שראינו בימים האחרונים-מחלת קורונה בהריון עלולה חהיות מסוכנת.
שלום פרופ' אשמח לשמוע מה דעתך לגבי לקחת דקפפטיל ביום 2 או 3 לוסת ורק יום אחכ להתחיל בפוטוקול הרגיל. האם לא חבל לדחות את התרופות ביום? האם זה אמור לסיע בגיוס זקיקים או עלול להפריע? הרופא אמר שאני אחליט אם רוצה לקחת אבל אין לישמץ של מושג לגבי זה. אשמח מאוד אם תוכל לסיע לי להבין מה זה עושה ולחוות דעתך האם הית ממליץ? תודה רבה
גם לי אין מושג ונסיון בפרוטוקול הזה
שלום אם יש עודף חומצה פולית בדם מעל 40 בשליש ראשון,(שבוע 5) האם יכול להגרם נזק לעובר? (הורדתי במינון כמובן)
זה לא ברור אבל כדאי חהוריד את המינון
פרופ' שלום, בת 27 בריאה בדרך כלל וכל הבדיקות יצאו תקינות, הריון ראשון, החזרה ראשונה לאחר שאיבה שנעשתה בחודש הקודם. ב27.12 עברתי החזרת עובר אחד בן 3 ימים במצב מצוין. אני עוברת טיפולים בעקבות טיפולים כימותרפיים של בעלי שהקפיא כמובן זרע לפני. לוקחת קרינון פעם ביום מרגע הביוץ. 12 יום לאחר ההחזרה התחילו לי דימומים חלשים, התחילו בצבע חום ולאחר מכן נהיו אדומים והתחזקו מעט ,בשילוב של חום אך לא בכמות של מחזור, לרוב זה קרה רק בניגוב. קיבלתי הנחיה להעלות את מינון הקרינון לפעמיים ביום. 14 יום לאחר ההחזרה ביצעתי בדיקת בטא שיצאה 68, הדימום נפסק כמעט לגמרי, אולי פעם ביום הייתי נתקלת בו רק בניגוב. במרפאה אמרו לי להמשיך עם קרינון פעמיים ביום והוסיפו לי זריקת פרוגסטרון לעכוז חצי אמפולה כל יומיים. 16 יום לאחר ההחזרה בטא 170 פרוגסטרון 45. ממשיכה עם התמיכה שאמרו לי ובעוד יומיים אבצע שוב בדיקת בטא, הדימומים כבר לא מופיעים, לפעמים קצת הפרשות חומות שיכולות להיות גם בגלל הקרינון ממה שנאמר לי. האם אתה חושב שהכל תקין? יש סיכוי שימשיך להתקדם בסדר? הבטא ביום ה14 לא הייתה נמוכה מידי? אולי הייתה השתרשות מאוחרת? ממש ממש תודה!!!
כמה היה ביטא ביום ה 12 אחרי ההחזרה?
תוצאות הבדיקות בהחלט נותנות סיכוי חהריון תקין מגם התמיכה מסקת. יש להמשיך במעקה בטא
שלום פרופ', בת 36 ללא ילדים עם בעיות פוריות על רקע לא מוסבר למעט כריתת חצוצרה אחת לפני כעשור בשל הידרוסלפינגס. נקלטתי בסבב ivf ראשון באוגוסט האחרון ונצפה דופק אך עברתי גרידה לפני שלושה חודשים לאחר שנפסק הדופק בשבוע 8+6. מאז הגרידה בשלושת המחזורים האחרונים הרירית דקה מאוד, סביב 4-4.5 מקסימום. לפני כן הייתה סביב 7-8. עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית שיצאה תקינה, ולפי הרופא רמת אסטרוגן תקינה לכן לא ממליץ על אסטרופם (אסטרדיול מיום 11 לוסת הינו 517.6). מה הטיפול המומלץ במצב זה? האם כדאי להחזיר עוברים מוקפאים ברירית דקה כ"כ? מה הסטטיסטיקה של קליטה, והאם רירית דקה משפיעה גם על סיכויי הפלות? תודה רבה
הרופא המטפל המליץ על לטזרוזול אך רופא אחר עימו התייעצנו המליץ על אסטרופם. מתקשה להבין האם יש עדיפות לאחד על פני השני ולמה?
עובי הרירית הוא אחד הדברים היותר חשובים באשר לסיכויי ההצלחה. רצוי מאד לבצע היסטקוסקופיה סניסיון לשפר את הרירית.
לדעתי אסטרופם עדיף, אבל כמו שכתבתי יש לבצע היסטרוסקופיה
מאוד מודה לך על המענה אבל כאמור עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית שיצאה תקינה. אשמח לדעת: א) האם יש בדיקות אחרות אותן כדאי לבצע לבירור הרירית הדקה? ב) האם רירית דקה יכולה להשפיע גם על סיכויי הפלה ולא רק על סיכויי הקליטה? ג) האם מניסיונך הרירית יכולה להשתקם מעצמה אחרי שלושה מחזורים במהלכם הייתה דקה?
כמה זמן לפני הכניסה להריון מומלץ לקחת חומצה פולית? ובאיזה מינון? האם יש תוספות נוספות שרצוי לקחת ?
3 חודשים לפני הכניסה להרין. המינון תלןי גם במשקל. מינון מומלץ 800 ליום
יש לי 2 בלסטוציסטים מוקפאים בני 6 ימים .הם מוקפאים כבר שלוש שנים. האם הם תקינים להחזרה למרות הזמן הארוך שהם נמצאים בהקפאה?
בהחלט סביר שבעוברים במצב טוב. אין חשיבות למשך ההקפאה
שלום פרופ, אשמח לחוות דעתך על המשך טיפולי פוריות כאשר נלקח חיסון קורונה ראשון. האם תופעת הלוואי של חום אחרי החיסון השני יכולה לגרום לנזק לביציות או לפגיעה בסבב זריקות הורמונים לפני שאיבה? תודה רבה
גל באגודות לפוריות בעולם ממליצות לקבל את 2 החיסונים ןלהמשיך בטיפול הפוריות.